måndag 5 maj 2014

Silly season AIK: Eric Norin och Dennis Nordström

(FOTO JESPER ZERMAN)

AIK fortsätter leta rätt byggstenar till laget. Under måndagen skrev Eric Norin och Dennis Nordström på varsitt A-lagskontrakt.

Det är svårt att sätta betyg på värvningarna då det fortfarande är ytterst oklart hur övriga laget ser ut och man vill ju gärna veta var på stegen de här två unga spelarna förväntas leverera innan man slänger ur sig någon form av bu eller bä åsikt.


Men Dennis har jag ju sett lite till och från i A-laget i vinter. Han har absolut potential. Noterades för 29 matcher i grundserien där han gjorde två mål och en assist och framför allt bidrog med mycket fart och en tydlig vilja att ta för sig i närkamperna. Eric såg jag senast i Almtuna, så det ska bli intressant att se, om han tagit de där kliven eller inte.

Men så här säger i alla fall Rudslätt i ett pressmeddelande om…

… Eric Norin, 22 år och en AIK – produkt som vänder hem efter att ha spelat i Almtuna och allra senast Vita Hästen och Dennis Nordström, 20 år, AIK-junior (och bror till Joakim Nordström) som nu får sitt första A-lagskontrakt.

– Två spelare med utvecklingspotential. Jag har höga förväntningar på både Eric och Dennis. Eric är en högerfattad och spelskicklig back med stort AIK-hjärta. Han har tagit stora steg de senaste säsongerna och sågs som en av de bättre backarna i division ett. Dennis har bra tävlingskaraktär och kommer fortsätta att mogna både som hockeyspelare och person.

Spelarna själv säger så här i samma pressmeddelande:

Eric Norin om sitt tvåårsavtal: Det är klubben i mitt hjärta, så när jag fick frågan från Rudslätt var det självklart att komma tillbaka. Jag vill vara med på resan till SHL”

(FOTO JESPER ZERMAN)

Dennis Nordström om sitt ettårskontrakt: ”Det är en ära att få representera AIK. Klubben gör en spännande satsning och det ska bli kul att få vara med på resan tillbaka. Jag hoppas fortsätta att utvecklas som hockeyspelare och ska ta ett större ansvar kommande säsong.”

Det ska enligt en intervju med sportchefen Daniel Rudslätt, på klubbens hemsida, pågå diskussioner med ett antal spelare, och lagkapten Patric Blomdahl är enligt samma intervju nära ett kontrakt.


Det som oroar mest är ju att man inte kommit till avslut med tränare än. Känns som det måste hända något snart även om det viktigaste så klart är att det blir ett val som funkar.

Inga kommentarer: