fredag 2 maj 2014

Silly season AIK: Marcus Jonsson och Victor Ekarv

("Messy" filmad i vintras för Viasat. FOTO VIASAT HOCKEY)

Det har varit minst sagt glest på med kontrakterade spelare hos AIK men nu har Gnaget i alla fall släppt två namn. Centern Victor Ekarv, går från J20 till A-laget. Dessutom värvas Marcus ”Messy” Jonsson från Västerås.

”Jag vill ge 150 procent - om det nu går och krigar alltid tills jag är helt slut.” säger Jonsson i en beskrivning av sig själv på hemsidan och det kan jag gå i god för stämmer.


Jag har sett ”Messy” en del i Västeråströjan och är det något han är känd för så är det ett enormt krigarhjärta för laget. Han är ingen poäng eller målmaskin men banar med sin oömma spelstil vägen för andra och stänker även in ett och annat mål men är som sagt mest känd för sitt uppoffrande jobb. Det känns som det var glest med såna karaktärer i vintras så det är en spelartyp som AIK verkligen behöver.

Jag gjorde ett inslag för Viasat om just "Messy", om hans roll och hur han älskar att slita för laget, i vintras.

I inslaget berättade Västeråstränaren hur Jonsson sprider energi, är en trigger som sätter igång laget, att han är född med myror i brallorna.

Messy själv sa bland annat så här om sin roll:  ”Motståndarna ska tycka att jag är jobbigt att möta. Blir de griniga på mig så är det ett tecken på att jag har gjort något bra. ”


Apropå att det blev AIK, kommenteras så här av honom själv på klubbens hemsida:
”AIK är ett lag som ska tillhöra högsta serien. Jag vill bara kicka igång säsongen på en gång och vara med på resan uppåt igen. Jag är helt lyriskt just nu, det här ska bli skitkul.”

Det har inte kommit några officiella kommentarer om hur det blir med sportchefsjobbet men det verkar som Daniel Rudslätt kämpar på. Så här säger Rudslätt om nyförvärvet från Västerås.

”Vi vill bygga ett lag med starka karaktärer. Marcus är en skridskostark och hårt jobbande forward som aldrig viker ner sig. Han passar vårt nya lagbygge perfekt”

Och så här kommenterar Rudslätt att Ekarv fått ett ettårigt A-lagskontrakt:
” Jättekul att vi lyckas behålla en så talangfull spelare som Victor. Han tillhör klubbens framtid och kommer utvecklas mycket under kommande säsonger. Det är en spelskicklig center som redan i höstas visade sig mogen för seniorhockey”

Inga kommentarer: