onsdag 21 maj 2014

Silly season DIF - Markus Nordlund in på backen

Djurgården presenterade i dag nästa back in i laget – finländske Markus Nordlund,  28 år (fyller 29 år i sommar.

Det är ingen kändis – i alla fall inte för de som inte följer SM-liiga där Nordlund spelat så gott som hela sin karriär.


Undantaget kom under säsongen som gick då han spelade i Ambri-Piotta i Schweiz.

Rutinerad är han i alla fall, finländaren som blev finländsk mästare med TPS säsongen 2009/2010. Han verkar vara offensivt lagd men ändå vara stabil bakåt med tanke på att han gjort en hel del poäng framåt och har en helt okej plus/minus statistik.

Storleken kan man inte heller klaga på då han är 195 centimeter lång och väger95 kilo.

Det enda som oroar mig lite är att han verkar ha haft sina bästa år i SM-liiga för ett par säsonger sedan men karriärer går upp och ner så han ges så klart en chans att visa att han är på väg upp igen.

(Bland annat) så här säger DIFs sportchef Challe Berglund om Nordlund på difhockey.se:
”Vi behövde storlek och erfarenhet som är ett viktigt stöd för många av backarna. Det kan Markus definitivt bidra med. Han har varit med och vunnit mästerskap och tillhört topplag. I Ambri-Piotta var han med och gjorde Ambri till ett slutspelslag för första gången sedan 2006”

Nordlunds beskrivning av sig själv på DIF:s hemsida är kort och koncis:

”Jag gillar att skjuta och sätta igång spelet”.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vore kul om vi kunde signa nåt annat än 4e lina spelare....

Pluggen sa...

Ja, det är ju iaf. bättre än forwarden som inte har gjort några mål den senaste säsongen... Men nog saknas det folk till förstlinorna!

Klockrent som vanligt Marie! :)

Marie Hallman sa...

Anonym och Pluggen: Ja jag måste säga att till och med jag sitter och väntar på lite "tyngre" namn. Känns konstigt att ersätta HA-spelare med... HA-spelare. Men vi får se.

Tack Pluggen! :))

Pluggen sa...

Som det känns nu så har vi ett AS-lag i SHL, och det kommer inte att funka! Ersätta Johner med Trukhno?!? Man kan väl inte värva hela laget (förutom Tellan givetvis) på rea?

Tack själv Marie! :)