onsdag 4 juni 2014

Silly season AIK: "Robin är en modern målvakt som utvecklas varje dag"

(Stefan Persson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Backlippan Jordan Hendry under tisdagen och klart med de målvakter som saknades under onsdagen. AIK har fått några viktiga bitar på plats den här veckan.

Alexander Hamberg var redan under kontrakt men får nu slåss om förstaspaden med framför allt Robin Rahm och tredjemålvakten Gustaf Lindvall.


– Jag vet hur han spelar och fungerar. Robin är en tekniskt duktig målvakt som jag har följt sedan han kom fram i Borås. Jag har pratat med Gunnar Persson (som var tränare där då) om Robin som person och jag tror det här kommer gå bra, säger AIK:s målvaktstränare Stefan Persson till bloggen.

Att Robin Rahm åkte fast för dopning i oktober 2010 har väl inte undgått någon. Han blev avstängd i två år, sonade sitt straff – jobbade bland annat som markarbetare och snickare under tiden – tränade ensam och med kompisar och kom sedan tillbaka.

Han gjorde comeback i Brynäs, det gick så där. Det blev 23 matcher i grundserien första säsongen i men bara sex grundseriematcher under säsongen som gick då Rahm även bytte klubb och hamnade i Malmö istället. Där blev det sexton grundseriematcher och sex matcher i Kvalserien.

Robin Rahm har spelat bra men inte fått fullt förtroende. Om han står för det han säger - om hur han vill spela ishockey och det tror jag han gör - då är det min typ av kille. För han är en som verkligen vill träna, som är noggrann och konsekvent som vill göra samma sak varje dag.  Det är grunden.

Beskriv honom som målvakt?
– Robin är en modern målvakt som utvecklas varje dag. Han har grundspelet och det jag kan hjälpa honom med är att bli konsekvent så att hans grunder ser likadana ut varje dag. Jag ska vara ett bollplank så att han hittar de punkterna som ska bära hans spel. För han har tekniken och grunderna redan, men sedan gäller det att få honom att vara bra i spelet och läsa spelet bra, där kan jag hjälpa till. Jag ska hjälpa honom att förstärka alla hans grunder och hitta enkelheten, som jag vet att han har i sitt spel. Eftersom han har stabila grunder att utgå från så blir det inget problem, det gäller att ha goda vanor och göra samma sak varje dag, säger Persson.

Det har skrivits om budgivning men det var inte pengarna som avgjorde hävdar AIKs målvaktstränare.

– Han hade andra bud som var bättre betalt – men jag sa att du ska inte komma till AIK om du tvekar. Ska du komma hit så ska du ge energi till laget varje dag och OM du tvekar så bör du välja det andra laget. Då funderade han ett par timmar sedan ringde han tillbaka sa att jag vill verkligen göra det här, säger Persson och fortsätter:

– Så vi i AIK har inte lovat att han får göra det eller det eller får det eller det utan han ville verkligen till AIK. Sedan verkar det som att alla tror Robin är första målvakt nu, men jag har talat om tydligt för honom att det kommer vara en kamp mellan honom och Hamberg. Sedan finns ju Gustaf också. Sedan ska han inte bli någon ny Danne Larsson eller Viktor Fasth utan vi ska utgå från Robin själv och hans spel. Det som är bra ska vi förstärka. Han är en bra teknisk målvakt med alla grunder och alla förutsättningar att lyckas.

Varför tar ni in en tredjekeeper, Gustaf Lindvall utifrån istället för att ta upp någon ur de egna leden?
– Det kommer vi att göra, så småningom. Målet är fortfarande att plocka upp egna målvakter men samtidigt måste de vi har där få jobba i lugn och ro och visa att de kan prestera i J20 och J18 först så att de är mogna när de kommer upp.

Och Stefan Persson gillar det han ser växa fram i AIK just nu.

– Det är speciellt att spela i AIK, vi har fans med starka krav, det ska vara något man ser fram emot. Och det ser man på de killar som är här nu i laget att de peppar varandra på ett fantastiskt sett. Det är en skön mix av bra killar. Vi kanske inte har de dyraste och så kallat bästa spelarna på pappret men vi hade ju inga jättestjärnor när vi gick upp förra gången heller - men vi gick upp ändå, det fanns något speciellt i gruppen och den känslan vill vi ha in i laget igen.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Trist/fegt att du inte frågade hur/om dom resenerade gällande hans dopingdom, vet många Gnagare som är vansinniga o även mailat Rudan om vad dom tycker om denna värvning.

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack för din åsikt! Ska jag vara ärligt så tänkte jag inte så mycket på det. Jag har sett vad han har sagt i pressmeddelandet - att han ser det som överspelat och inte bryr sig om det - och trodde Stefans åsikt var allmän känd i det fallet.

Men det lär dyka upp fler tillfällen att fråga om det - får försöka ha det i skallen då