fredag 1 augusti 2014

"Han landar vilken sekund som helst"

(Rudslätt ger besked om Hendry, Sandberg, Steen och eventuella värvningar. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Jag lovade kolla läget med lite saker angående AIK och fick tag på sportchefen Daniel Rudslätt som är med laget på Gotland.

Så här säger han angående Hendry, Sandberg, Steen och eventuella (forwards) värvningar:


Jordan Hendry – som ju skulle ansluta till isstarten men som inte är med på lägret på Gotland:
– Han landar nu på Arlanda vilken sekund som helst (sagt vid 14-tiden fredag eftermiddag). Han ansluter till laget på tisdag och hade några personliga saker som han fick ett par dagar ledigt för att ordna.

Christian Sandberg – forwarden som var med och tog upp AIK till SHL, som varit en kugge i laget och som AIK fört samtal med men som ännu inte skrivit på och således inte heller är med på Gotland:
– Honom har vi fört och för samtal med men han kunde inte bestämma sig riktigt vad han ville göra så vi var tvungna att gå vidare med andra. Vi får se senare vilken inriktning det kan ta. Men han kände en osäkerhet (inför vad han vill göra) och vi måste gå vidare och titta på andra spår också.

Vad är han osäker på?
– Det är väl bättre att fråga Sandberg själv skulle jag tro.

Men han ska fortsätta spela hockey väl?
– Ja det ska han men han var lite osäker på vägval och vilka möjligheter och så som finns men det där får han svara på själv.

Innebär det att ni har lagt honom helt åt sidan och inte räknar med honom alls?
– För tillfället ja, men i hockeyvärlden vet man aldrig vad som händer. Och om det blir en ändring så tar vi det då.

Oscar Steen – som inte heller skrivit på än. Oscar gjorde två knäoperationer i våras. Först en titthålsoperation där han var borta någon vecka och började spela igen.

I slutet av Kvalserien fick han en ny smäll, nu mot korsbandet som krävde ny operation så sent som under de sista matcherna av kvalserien. En normal rehab på en sådan operation ligger på sex till nio månader och det har nu alltså gått mindre än fyra månader sedan den gjordes.

Hur är läget med Oscar?
– Jag har pratat med honom för några veckor sedan men han vill se hur rehabiliteringen går innan han vet vad han ska göra, det är ju några månader kvar på hans ganska långa korsbandsskada.

Finns han med i er tankevärld?
– Ja vi kommer ta en senare diskussion när han börjar närma sig comeback och känner sig redo. Men självklart (finns han i tankarna) det är en duktig spelare med ett AIK-hjärta.

Så han är inte avskriven just nu på samma sätt som Sampa?
Nej precis men sedan ska det lösa sig på alla plan så klart och vad han vill där får du fråga honom om då.

Övriga nyförvärv då? Vd:n Thomas Johansson sa i våras till mig att ni väntar och tänker börjar titta mot USA efter camperna? Gäller det fortfarande?
– Vi ska väl ta in ett par, tre spelare (samtliga forwards) till och om det blir importer eller inte det är svårt att svara på. Det kan bli någon import lite längre fram men vi vill bygga laget med så många svenskar som möjligt. Det är grunden och ser man på framgångsrika lag i svensk hockey så består motorn av svenska spelare så det kommer vi också att göra fortsättningsvis

Hur många fler ska in innan säsongsstarten?
– Vi vill se vad vi har först. Vi har några spelare på try out som vi vill se hur de svarar men ett par, tre stycken forwards KAN bli aktuella senare.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt bra att du har gjort denna intervjuvn så man får veta något!

Mats sa...

Kan inte komma över att vi la 42!!! jävla miljoner på spelartruppen i fjol, vad var det för jävla kalkyler o visioner dom gick efter? Att vi överhuvudtaget behållit nån av dom ansvariga i ledningen från i fjol är fan skandal.

Anonym sa...

Marie
Utmärkt bra att du ställde dessa frågor till Rudslätt, och att han svarade så rakt på dem!
Hoppas du fortsätter med dessa frågor.
Anmärkningsvärt är dock att det inte är AIK-hockey som själva ger denna information. Finns det ingen där som förstår vikten av att informera, och att skapa ett intresse för hockeyn? Hittills bara halvtaskiga intervjuer på hemsidan. Och gammal information.
hockey Bill.

Jan Erixon sa...

Tack Marie du är bäst.

Anonym sa...

Vad la dom 42 millar på?? Herregud snacka om bortkastade pengar.

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack :))

Mats och anonym: Ja alltså... helt sjuk så här i efterhand men helt normalt i ett SHL-sammanhang. Känns inte som summan är märklig men att så få av de som fick betalt levererade är ju anmärkningsvärt!

HockeyBill: Ah jag vet inte hur de tänker men jag var lite nyfiken själv också :)

Jan: Tack du! Det värmer

Mats sa...

Nja, summan är mycket märklig, alla vet att vi säljer mellan 3-5000 plåtar till varje match (tyvärr är det bara mellan 1000-3000 som sen faktiskt tar sig till hovet) så att då tro att man ska kunna ha samma elr tillomed högre spelarbudget än många andra SHL lag tyder på en fruktansvärd okunskap för att inte säga idioti.

Anonym sa...

"alla vet att vi säljer mellan 3-5000 plåtar till varje match" - bagdad bob 2014

Marie Hallman sa...

Mats: 42 mille menar du? Ja det låter ju helt crazy. Men så var det ju nära KK också. Minuter i från.