tisdag 26 augusti 2014

"Man får pussla lite"

(Marcus Högström fotad i våras. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Örebro började bäst men Djurgården vann igen och har nu vunnit fyra av sina fem matcher på försäsongen. Mot Örebro tog det dock ett tag att få upp farten konstaterar Marcus Högström.

– Vi började ganska blekt, stod mest och tittade på samtidigt som de åkte mycket skridskor. Sedan växte vi ini det mer och mer och avgör väl matchen med tre mål i pp i andra. Sedan i tredje spelade vi hem matchen ungefär, det var en skön seger, säger Djurgårdsbacken.


Lokaltidningen NA var på plats och så här beskrev de inledningen av matchen:
”Örebro river ned applåder av publiken. Djurgården har svårt att hänga med hemmalagets snabba hockey.

Mot slutet var det helt andra tongångar vilket så klart speglar matchen:
”Örebro ser inte alls tajmat ut. Tung träningsperiod just nu? Är ju bara drygt två veckor kvar till SHL-premiär

Den här matchen ingår ju inte i Champions Hockey League där det blev vinst mot Fribourg i torsdags och förlust mot Zlin i helgen för DIF. Och det blir lite olika spel i CHL respektive de ”vanliga” träningsmatcherna:

Fribourg spelar till exempel ett mycket längre spel än Örebro, alltså med längre passningar, lite hårdare åkning. Örebro är skickligare lag som vill spela pucken mer så det blir lite skillnad. Sedan var jag inte med till Zlin… men det är lite annorlunda.  Men jag tycker vi skötte båda matcherna bra, säger Högström.

Att han inte åkte med till Tjeckien berodde på:

– Lite strul med vätskebalansen efter matchen senast. Men det blev bra under helgen så det är bara att köra på.

Har du haft så förut?
– Ja det har varit ett litet problem och jag låg i frossa efter matchen och sov bara en timme den natten men det är bra nu. Jag tror vi har hittat en bra lösning nu, jag ska se till att dricka bra och få i mig salter så blir det bra.

Marcus Högström gjorde målet som vände matchen (2-3) efter 8.36 av andra perioden. I pp så klart får man kanske säga. Djurgårdens pp var en av de avgörande faktorerna i Kvalserien men det går inte bara att ta med sig sådär rakt av även om många spelare är kvar sedan i våras:

– Nja det har väl gått upp och ner vi har inte hunnit träna så mycket heller. Det är spelare borta, spelare som kommer in och tar chansen så det är bra att många får prova på. I dag var det bra – det är bara att fortsätta nöta på det vi vill göra där.

Går det på något sätt att jämföra erat pp i våras med det ni har nu?
– Nej. Det var lite speciellt i våras, det var ju lite desperat, det var vårat största vapen där på slutet men det är så klart att vi vet vad som funkar, det är bara nöta på det som är bra. Sedan har vi ju många nya spelare nu med lite nya idéer så man får pussla lite, det går liksom inte att jämföra så. Någon är borta då får man ersätta den med någon annan och så, då måste man försöka hitta lite liknande spelare på de positionerna. Det är bra konkurrens, det är bra.

Varför är det så många förändringar i laget? Det är ju folk in och ut i varje match?
– Jag vet inte men vi har ganska stor trupp så alla måste väl få chansen, sedan är det lite känningar här och där …

… och då passar man på och testar så alla får chansen?
– Ja precis, säger Högström.

Nu har ju inte han koll på forwards, men DIF-backen hann ändå slänga ett öga då och då på J20-forwarden Daniel Bernhardt som kom in – utan att ha tränat med a-laget – och sattes i kedja med Micke Holmqvist och Henrik Eriksson.

– Ja han  (Bernhardt) spelade och gjorde det bra. Det finns många duktiga i J20-laget. Jag hann inte tänka så mycket på vad han gjorde - jag har ju fullt upp med mig själv men jag såg honom ute på isen då och då. Han var duktig. Och han jobbar hårt Klüft (J20 tränaren) så det ploppar nog upp fler här under året, säger Högström som är väl förberedd inför säsongen:

– Det är klart det blir skillnad sedan men jag tycker vi är på väg någonstans och jag tycker det ser bra ut. Men det blir annorlunda, 4-2 mot Örebro borta på försäsongen är en sak, sedan smäller det på ett annat sätt i serien.


Inga kommentarer: