tisdag 5 augusti 2014

Silly season DIF - Sebastian Lauritzen

 Hos Djurgården kom det också in en – inte lika väntat men ändå redan outat – spelare under måndagen då Sebastian Lauritzen skrev på för Djurgården.

 Han säger själv i ett inslag på DIFs hemsida att han har ”vart på is med grabbarna nu ett tag” och det har ju stått på en massa ställen att han är på ingång så ja. Nu är det helt klart i alla fall.


Lauritzen är mer en playmaker än en brunker och det känns viktigt i ett så ungt lag som Djurgårdens.

Enda orosmolnet är ju de där skadorna som hållt tillbaka honom från spel i Brynäs de två senaste säsongerna och som har gjort att andra klubbar dragit öronen åt sig. Nu säger han själv i inslaget att han jobbat med samma PT som NHL-spelarna gör och att det gått över förväntan samt att ” så bra som jag känner mig i kroppen nu har jag inte känt på fyra fem år kanske”.

Djurgårdens medicinska team har gett klartecken så bara hoppas det håller nu! Johan Garpenlöv har för övrigt berömt värvningen på twitter, det får väl ses som ett bra tecken.

Så här säger DIF:s sportchef Challe Berglund på hemsidan:

-Sebastian Lauritzen är för mig en spelare av mycket hög SHL-klass och han kommer dessutom att bidra med rutin då han har sju SHL-säsonger bakom sig med bland annat ett SM-guld för Brynäs. Jag är övertygad om att hans skicklighet kommer än mer väl till pass nu när ytterzonerna har gjorts större. Han har förmågan att ”göra” sin spelare och sedan förse medspelare med öppnande passningar.”

2 kommentarer:

Mattias sa...

Ja får han bara vara skadefri, är detta en bra värvning helt klart.

Marie Hallman sa...

Mattias: mmmm hoppas det. Känns alltid lite shaky med spelare som har skadehistorik av det tyngre slaget