fredag 29 augusti 2014

Silly season DIF - sportchefsjakten: "Vi fortsätter leta"

(K-G Stoppel. FOTO DIFHOCKEY.SE)

Djurgården har letat länge efter nya sportchefer. Och det sökandet fortsätter. Men eftersom nuvarande sportchefen Challe Berglunds kontrakt går ut nu, blir det en tillfällig lösning med KG-Stoppel och Ingvar Putte Carlsson:

– Detta ÄR en interrimslösning tills vi hittar de två vi vill ha som sportchefer. Puttes uppdrag är att vara här tills vi hittar de personerna. Någon frågade om vi slutar söka sportchefer nu och nej, så är det INTE utan vi fortsätter leta och det är just för att få tid och ro att söka rätt personer som vi gör det här, säger KG Stoppel till bloggen.


Faktum är att inte heller KG Stoppel kommer vara kvar som sportchef när man väl hittat en ny sportchefsduo:

– Den dagen de två nya sportcheferna tillträder lämnar både jag och Putte. Jag går då över till en annan roll, som mer övergripande sportsligt ansvarig då och kommer då ha ett mer övergripande fokus på mycket mer långsiktiga frågor som är viktiga för föreningen – alltifrån anläggning till hur hela verksamheten från ungdom till a-lag ska se ut, följa utvecklingen i andra europeiska klubbar och så vidare förklarar Stoppel och fortsätter:

– Så de sportchefer som vi kommer att anställa – de kommer att ha ett mycket större gemensamt fokus på både junior och a-lag. En som är mer sportsligt insatt, en som är mer administrativ med fokus att skriva avtal och så vidare.

Tills nya sportchefer rekryterats är det dock KG Stoppel som kommer sköta all kontraktsskrivning. Han kommer även ha kontakten med spelaren/agenten under värvningsprocessen som leder fram till själva påskriften (eller att man går vidare med annan spelare)

Scoutingen av nya tänkbara spelare ska skötas av Putte Carlsson tillsammans med KG Stoppel och några personer utanför klubbledningen, som finns ute i HockeySverige och som DIF har skrivit avtal med för att få hjälp med scoutingen. De avtalen har för övrigt funnits redan under Challes tid som sportchef.

Så vad ska Putte Carlsson göra då?
  – Hans enda uppgift – egentligen - är att följa den dagliga träningen, följa hur vi tränar och spelar matcher och se hur det a-lag och juniorer följer den tråden som vi har. Det är hans enda uppgift. Sedan kommer jag, Säcken och Putte ha en grupp där vi stämmer av dagligen vad som händer och sker – sportsligt.

Han ska vara ett sportsligt bollplank för tränarna?
– Ja, precis så är det. Han ska vara ett bollplank som följer upp det vi gör sportsligt, han ska INTE vara sportchef. Det är det jag som är tillfälligt. Putte har bara EN roll och det är att följa upp hur vi spelar och hur vi tränar i juniorlag och a-lag och kunna stötta där och ge tips och råd. I övrigt är det jag som bestämmer. Så är det.

Vem ska ha kontakten med media?
– Det har jag – när det gäller frågor om föreningen och Säcken när det gäller A-laget. Putte ska inte ha någon kontakt med media över huvudtaget i de här frågorna.

När det gäller de sportchefer ni redan letar så finns det uppgifter om att ni vill vänta in att Jocke Eriksson lägger skridskorna på hyllan i vår. Är han ett namn som ni bollar med?
– Jag kan inte kommentera det.  Och att vi ens gör så här nu, i den här processen att hitta de här två sportcheferna, det är för att få arbetsro. Den dagen när vi hittar sportchef nummer ett och nummer två, då kommer vi gå ut med det. Vi kommer inte säga något förrän vi är klara. Och att vi inte är klara än med det är att vi vill nu verkligen göra en förändring och tänka till, säger KG Stoppel och avslutar:

– Vi kan konstatera – lite hårddraget – att tidigare har man trott att har man spelat hockey så klarar man av allt så blir man sportchef. Och det kanske är därför det sedan slutar den ena efter den andra. För det första så har man inte kompetens att göra jobbet och för det andra så blir belastningen för stor. Vi har tagit fram vilka kompetenser som vi söker efter och för att täcka detta så krävs det två personer. Sedan ska man komma överens med de två personerna och därför kan det och måste det få ta lite tid innan vi rekryteringen är klar. För blir det fel så tar det minst sex månader (uppsägningstid osv) innan man är tillbaka på banan igen. Och det vill vi ju inte.
7 kommentarer:

P sa...

underlättar inte förtroendet för ledningen när många i klacken redan har 0 förtroende för putte och vill ha honom så långt bort från DIF som möjligt. Så vi får hoppas en permanent sportchef hittas snarast.

Leif Stathagen sa...

Jag känner väll till Putte och i en förening som påstås sig vilja vara jämnlik, transparant, och nytänkande är han nog det sämsta alternativet på denna planet, karln är tvär, egocentrisk , fruktansvärt känslig för kritik, har ett inbygt förakt gentemot supportrar o dess organisationer samt är en besserwisser av värsta sort. Han har dock på 80-90 talet gjort mycket bra för DIFhockey och ska hyllas för det, MEN dom senaste åren har han varat högt involverad i DIFfotboll vars enda "framgångar" på senare är att undvika degradering och lyckats med nåt så fantastiskt att på fem år gå 100!!! Miljoner back. Just det höll på o glömma att MP har Putte som mentor.
Vad säger ni? Vi kör på han va?

Anonym sa...

Säga vad man vill om DIF men man kan inte anklaga dom för att ta populistiska beslut ändå:), skämt o sido så tycker jag att detta är helt värdelöst menar herregud har dom hört talas om konsekvensanalys? Vet dom äns vilket ömsesidigt förakt det finns mellan Putte o supportrarna?
Finns dom som säger att han inte kommer synas utan bara vara ett bollplank,, haha han kommer höras, synas i ta plats det ligger liksom i hans natur. JÄVLA SJÄLVMÅL.

Marie Hallman sa...

P Leif och Anonym:
Jo de känner till att det finns många som inte tål Putte. Men jag tror man måste se alternativen här... det behövs någon som tar den roll som Putte gör och vem annan, vem med karriärsambitioner - tror ni vill komma in som en tillfällig lösning i väntan på de två nya sportcheferna?
Att hitta en person med puttes hockeyerfarenhet (om vi nu ser bortom allt det andra ett tag) och som kan tänka sig att vara inne under oklart hur många månader men förmodligen bara en kortare tid tror ni? Mitt svar, Ingen! Så jag tror Putte är den mest praktiska lösningen (om man nu bortser från osämjan mellan honom och fansen) och då Putte inte ska ha något med fansen att göra tror jag DIF känner att det är det mest logiska valet. I den här situationen.
Och som sagt, han kommer inte ha något med fans att göra så det är möjligt att det funkar ändå detta.

Mats sa...

Alla har vetat i ett jävla halvår att Challe skulle lämna att på den tiden inte lyckats knyta tills sig en permanent sportchef är ett pinsamt misslyckande för hela organisationen, det finns inga ursäkter! Att som nykomlingar i med 6 mille mindre behöver vi ha en mycket solid ledning, att då välja att ta in en kontroversiell person som Putte vittnar tyvärr på motsatsen, i näringslivet hade ett sådant här misslyckande lätt till avsked för VD o ordförande.

P sa...

Marie: köper resonemanget även om jag inte gillar att han är i organisationen nu :) kändes bara märkligt att ts in honom alls om han ska en såpass marginaliserad roll. Vi får helt enkelt hoppas att han inte syns i media eller utåt alls den tid han är här. Vi kan ju ändå inte göra något åt det nu

Marie Hallman sa...

Mats: Men ponera att det nu ÄR Jocke Eriksson som är en av de två som ska ta över... då kan ju det vara anledningen till att det dröjer. Säger inte att det är så men KAN VARA så.

P: Jäpp, precis så!