tisdag 5 augusti 2014

Silly season SSK - Robban Carlsson

(Robban fotade för ett ... ja vi säger tag sedan. Men han ser lika pigg ut nu. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Det kom en minst sagt förväntat pressmeddelande i går, måndag. Jag åkte till Gävle och skrev fotboll så jag hann inte med det då men Robban Carlsson är nu påskriven och klar. (Eller nu… känns som det väntades för att få det samma dag som ispremiären)

Det är hursomhelst… rätt imponerande klubbhjärta hos en kille som nu gör sin nittonde (!) säsong i SSK.


Visst, klubbarna kanske inte kastar pengar efter honom numera men nitton säsonger är respekt och det hade nog funnits en och annan som tagit in honom om nu SSK inte gjort det.

Vad klubbkänsla och profiler betyder märks inte minst då ett antal SSK-partners enligt klubben ”ställt upp med en extra insats för att möjliggöra kontraktet”.

Vad Robban kan tillföra?
Rutin är ju givet. Herregud, det finns så det räcker och blir över där och det är aldrig fel. Liksom just att vara en profil, ett välbekant ansikte i en annars väldigt ny trupp. SSK-veteranen får en hel del ansvar att föra vidare vad SSK står för som klubb till sina nya lagkamrater.

Förra säsongen gick ju mindre bra för hela SSK, även Robban som stundtals såg rejält blek ut så en fet dos revanschlusta borde finnas och nye tränaren Janne Karlsson är inte den som är sentimental och spelar någon för att han är profil och har klubbhjärta. Han kommer vara en finne i arslet på Robban med och det borde (om inte annat) lyfta nummer 14 en nivå jämfört med förra vintern.

Så här kommenterar sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande:
-Han kommer bidra med enormt mycket betydelsefull rutin och klubbkänsla vilket är extra betydelsefullt i år när vi dels har en mycket speciell säsong framför oss, och dels när vi har så många nya spelare i truppen. Robban själv är riktigt laddad för detta och kommer, förutom med erfarenhet, bidra med mycket fysik till laget.

Och så här säger Robban själv i samma pm:

- Jag är otroligt glad och framför allt väldigt sugen på att spela ett år till. Det är ju en riktigt speciell säsong vi har framför oss och jag ser verkligen fram emot att vara en del av den. Laget ser riktigt bra ut och efter att ha tränat själv ska det nu bli skönt att träffa grabbarna. Jag längtar tills att säsongen ska börja på allvar och jag ser fram mot att göra allt för att SSK ska spela i SHL säsongen 15/16. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Robban har nummer 14!

Marie Hallman sa...

Anonym: aaaaaaah jag vet. Pinsamt misstag där, skyller på värmeslag!

Marie Hallman sa...

Ändrat nu hur som helst