torsdag 28 augusti 2014

Snuvigt DIF! (uppdaterad med Samuelsson)

Ni som följer DIF har säkert märkt att det har snurrats runt lite i laguppställningarna senaste matcherna. Orsaken till det stavas höstsnuva.

Denna snuva med feber och hosta har vandrat runt lite i Djurgårdens omklädningsrum och inför matchen mot Brynäs var det nya spelare som fick kasta in handduken.

Alexander Deilert var en av dem, Nicklas Heinerö stod också över. Skulle spela men blev sjuk efter värmingen. Under matchen tvingades Sebastian Lauritzen kliva av – även han sjuk.

Micke Holmqvist klev av han med – där var det både sjuk och ett skott som träffade lite illa på överkroppen som ställde till det.

Marcus Sörensen och Mattias Guter var med i den här matchen men har stått över i varsin match i veckan, detta också på grund av den här förkylningen som vandrar runt.

Men inte vilar hockeyspelare för lite snuva tänker ni kanske och hade det gällt något hade nog en och annan spelat men i en träningsmatch är det ju bara dumt.

DIF blev hur som helst lite kort om folk i matchen – dels på grund av ovan nämnda sjuka och dels för att Andreas Englund och Adam Ollas Mattsson är på landslagsuppdrag med J20 så Philip Holm fick under större delen av matchen går som center istället för back.

Till sist frågan om varför Mantas Armalis och inte Tellqvist stod i mål. Inga konstigheter visade det sig utan han och Micke Tellqvist kör varannan match under försäsongen även om det sedan blir Tellqvist som är uttalad förstespade – inledningsvis i alla fall. Men DIF vill spela igång även Mantas Armalis därför kommer de turas om att vakta målet nu inledningsvis.

EDIT Jag glömde helt av att ta med Micke Samuelsson. Han har en mindre blessyr, ingen ville inte säga exakt vad men svaret var att han har en mindre grej och att han vilar av säkerhetsskäl. Ingen idé att blåsa på i matcher som inte gäller något typ.

Inga kommentarer: