fredag 5 september 2014

"Det är många som tar puck på sig, det är många ispåsar i omklädningsrummet"

(AIK-tränaren Thomas Fröberg var nöjd med genrepet och längtar efter premiären AIK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Det blev alltså 3-2-vinst för AIK i genrepet mot Almtuna - två lag jag tror kan komma högre upp än den nedre halva där de har tippats av ett antal personer.

Matchen i Metallåtervinning arena var väl inte så där jättemycket att yvas över men AIK var det klart bättre laget i två perioder och spelade då ut Almtuna helt. I tredje backade man hem, Almtuna började jaga reducering och plötsligt kom känslorna fram i den - fram tills dess - lite mesiga matchen,

(Hagelin borde ha fått en straff med sig här. FOTO JESPER ZERMAN)

Var ju knappt en närkontakt första två perioderna, men i tredje tände det till och blev både gruff och lite tjuvnyp. Joakim Hagelin borde definitivt ha fått en straff med sig i slutsekunderna men nu blev det några sekunders pp i stället.

Jag tog ett snack med en av AIKs två tränare - Thomas Fröberg. Ni kan se det i klippet här:(Om du läser detta i en mobil, klicka här så får du upp intervjun i Youtube)

Vi snackade en del om just genrepet, om boxplay i både den här matchen och under försäsongen. AIKs boxplay har ju varit ... ja vi kan väl vara ärliga och säga dåligt under föräsongen men det har sin förklaring visar det sig.

AIK har - som sig bör under försäsong - testat lite olika kombinationer av både spel och vilka spelare som ska spela i special teams. Att det ramlat in spelare längs vägen har inte gjort saken lättare.

Mot Almtuna var det först glest med numerära underlägen men de kom i framför allt i tredje och där var AIK helt okej, till och med bra stundtals. Orsak ? Att man lagt tränandet och experimenterandet åt sidan och valde att scouta Almtuna och både förbereda sig, toppa special teams och spela lite mer som det är tänkt under serien. Klokt, men klokt också att testa innan tycker jag. Vad ska man annars med försäsong till?

(Johan Andersson hänger i....FOTO JESPER ZERMAN)

Blev lite snack om offervilja, stämningen i laget, ispåsar (många i omklädningsrummet hävdar Fröberg), lagbygget och den lite röriga försäsongen också och då visade det sig att Micke Nylander blir kvar (se mer i inlägget under detta).

En spelare som var tillbaka efter skada tvingades dock kliva av igen - med en ny skada var Micke Lindqvist. Inte bra så klart. I klippet förklarar Fröberg vad som hände... AIK-tränaren klargjorde läget runt Robin Rahms fotskada också.

(David Lillieström vässade skägget, tummen och spelet i genrepet.. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK inleder ju mot SSK hemma, Gradin och Fröberg var såklart och spanade in SSK:s genrep häromdagen...så det kom upp liksom känslan inför premiären. Allt detta hittar ni i klippet!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Gnaget! Nu kör vi!

Anonym sa...

Ja det är bra Gnaget kör hela vägen till DIV 1

Marie Hallman sa...

Anonym: Bra för självförtroendet detta tror jag.

Anonym: Nä, det vore inte bra för DIF heller. Bättre för DIF och AIK om båda är i SHL