söndag 7 september 2014

Lång skadelista och förlust på straffar för DIF

Det blev förlust på straffar för Djurgården i returmötet mot Eisbären Berlin. Men spelet verkar funka okej ändå, det som kanske oroar lite mer är DIF:s  skadelista.

Till den här matchen saknades sex ordinarie spelare – varav en Linus Arnesson är på rookiecamp i Boston. På grund av manfallet fick backen Alexander Falk vara center för andra gången i sitt liv.


Men Micke Holmqvist, Micke Samuelsson, Sebastian Lauritzen, Robin Alvarez och  Slava Trukhno avstod på grund av skador och sjukdomar.

Micke Holmqvist (vet ej vad) och Micke Samuelsson (axel, enligt Expressen) sägs dock – på DIF:s hemsida – kunna köra för fullt kommande vecka och ”väntas vara tillgängliga i premiären”.

Sebastian Lauritzen är det mer oklart med, enligt DIF:s hemsida så tränade han inte i lördags och var inte med till Berlin utan stannade hemma.

Slava Trukhno ska vara sjuk sägs det medan Robin Alvarez drog på sig en skada i fredagsmatchen mot Eisbären hemma men han ser, enligt DIF:s hemsida, ut att vara spelbar till premiären.

Matchen då?
Ja Djurgården ledde halvvägs in i tredje perioden efter att Alexander Deilert gjort 3-2 till DIF. Hans andra mål på försäsongen och det andra mot Eisbären - lustigt nog – då han gjorde 2-1 målet på Hovet i fredags också.

Eisbären kvitterade dock i mitten av tredje och när DIF sumpade ett par riktigt bra lägen på slutet, blev det förlängning där Markus Ljunghs stolpträff var det närmsta något av lagen kom ett avgörande.

Straffläggningen var ingen stark DIF-gren utan Djurgården missade samtliga fyra straffar medan Eisbären satte två av sina straffar.

 Några höjde nog på ögonbrynen (jag gjorde det definitivt) när det visade sig att backen Daniel Fernholm lade en straff. Men DIF-tränaren Hans Särkijärvi förklarade valet av straffläggare med att tränarteamet tog ut de spelare som utmärkt sig mest när det tränats straffar och att Fernholm varit en av de bättre på träningarna. Och så kan det ju vara, finns ju fler backar som är bra på straffar!

Förlusten på straffar gav en pinne, DIF är nu trea i sin grupp på sex poäng. Men det är bara två poäng upp till Fribourg och en pinne upp till Zlin – just de två lag som DIF har kvar att möta lite senare i höst och därmed har DIF fortfarande avgörande i egna händer.

FOTNOT:

DIF tar emot Zlin hemma den 23 september och avslutar sedan gruppspelet borta mot Fribourg den 7 oktober.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anledningen till förlusten straffas Micke Ahlén, man får inte tappa puck sådär, igår gjorde han det 2 gånger bägge gångerna resulterade i mål i arslet, HÅLLER INTE!

Marie Hallman sa...

Ok. Jag såg inte matchen så jag får lita på dig där!