söndag 21 september 2014

Lite för mycket på mellis - DIF

(Mantas Armalis gjorde SHL-debut mot Frölunda. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Djurgården var i Göteborg och spelade match under lördagen. Jag såg halva matchen med ett öga på Cmore och satt sedan i bil och hörde lite sporadiskt på Radiosporten.

Av det jag såg och hörde så känns det som att Djurgården kom lite på mellis i första och andra och att man tog tag i spelet och hade mer initiativ i matchen i tredje perioden.

Noterbart är att...

... Mantas Armalis gjorde SHL debut.  Han släppte någon tokig retur precis i inledningen av matchen men tog 31 av 33 skott och var stabil i övrigt. Skönt för DIF som nu vet att även Mantas håller, trots noll erfarenhet av SHL.

... Marcus Sörensen gjorde ett drömmål när han reducerade till 2-1. Målet kom dessutom bara 36 sekunder in i tredje men Frölunda stängde butiken efter det. Målet  hade en liknande dragning som han hade i straffläggningen senast - hålla i iskallt och så kroppsfint vänster, går sedan till höger och lägger in pucken längs isen bakom målvaktens skridsko. Passningen - precis och på bladet - kom från Micke Samuelsson. Känns som han blir enormt viktig i vinter bara kroppen håller.

... Frölunda vann skotten med 33-13. Hm. Det har ju visat sig med tydlighet senaste veckorna att det går att råna lag som skjuter mer än dubbelt så mycket på segern. Men det kan ju aldrig vara fel att skjuta mycket själv - det skapar om inte annat chans till returmål och håller pucken på "rätt sida" dvs på motståndarens sida. Och tretton skott är banne mig på tok för dåligt.

...Djurgården hade 4-6-3 i skott och ja med tre skott på mål gick ett in. Men inte så märkligt alltså att det inte blev fler mål då DIF knappt fick in pucken mot mål uppenbarligen.

... Kollar vi på skott utanför mål så blev det 10-17. Ja ni hajjar själv vilka som var mest pricksäkra och vilka som lyckades mota ut motståndarlaget och se till att de fick knepiga lägen. Och nej det var ju inte DIF då...

...DIF fortsätter vara starka i tredje perioden. En viktig faktor så bara fortsätta ösa där även om det ju gärna får spilla över på de andra två perioderna också...