onsdag 24 september 2014

Målkalas när DIF sänkte Zlin

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Ja vad ska man säga? Risig is, lång försening innan matchen som redan hade sen starttid kom igång. Ingen jättehöjdare underhållningsmässigt när det väl var spel men åtta DIF- mål gladde så klart de som kommit till Hovet.

Zlin låg på rejält i första men helt plötsligt fick Henrik Erikson en fin passning genom slottet och styrde in 1-0 i slutet av perioden. Sedan var det som att någon stängt av strömmen hos gästerna. Eller möjligen kört ett antal volt genom huvudet på Zlinspelarna.

Markus Ljungh gjorde 2-0 tidigt i andra. Nicklas Heinerö fyllde på med 3-0 och sedan var det bara ett lag på isen i resten av matchen.

Zlin såg måttligt intresserade ut och när gästerna åkte på två utvisningar samtidigt och DIF fick spela fem mot tre i två minuter - så tog det bara sexton sekunder innan Micke Samuelsson gjorde 4-0.  Femman kom, sexan kom och sjuan kom så småningom. Då hade Zlin precis bytt målvakt men inbytte Libor Kasik sparkade in pucken själv med benskyddet. Eller ok. Henrik Eriksson satte fram bladet och vallade väl in pucken med hjälp av målisen.

Noterbart är ju också att DIF hade tretton skott i andra. Och sex mål. Det vill säga mål på vartannat skott typ. Fina skott i och för sig men ändå. Inte så konstigt att Zlin ligger så pyrt till (sist i tabellen) i sitt seriespel.

**

Marcus Sörensen, Mattias Guter och Sebastian Lauritzen satt på läktaren och såg matchen från sidan.

Sörensen hade några mindre blessyrer och vilade för säkerhets skull.

Guter har en lower bodyskada, lite oklart hur den kom till men hoppades o trodde på spel på torsdag.

Lauritzen har en liten otursskada, trampade med skridskon på en klubba för några veckor sedan och slet upp en skada ett mindre bra ställe. Så det är ingen gammal skada som slagits upp, som tur är. Lauritzen väntar dock lite med spel tills den här skadan är helt bra innan han kör match igen, just för att inte få med sig en skada fortsatt in i säsongen. Klokt tror jag.

**

DIF- ZLIN 8-0  (1-0, 6-0, 1-0)

Matchen:  MM (många mål för DIF men i övrigt rätt sömnig tillställning)
Målvakterna: Mantas Armalis, DIF 100 % samt Lubos Horcicka, Zlin 66,67 % och Libor Kasik, Zlin88,89 %
Publik:  871
Domare:  Morgan Johansson och Shane Warschaw

BÄST I DIF
MMM  Markus Ljungh, f
MM  Marcus Högström, b
M  Mantas Armalis, mv,

BÄST I ZLIN:  Nja. Tror vi stryker den i kväll. Ingen som var särskilt bra.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(18.24) Henrik Eriksson (Marcus Högström, Michael Holmqvist)

ANDRA PERIODEN
2-0 (1.23) Markus Ljungh (Marcus Högström)
3-0 (4.42) Nicklas Heinerö (Alexander Falk, Steve Saviano)
4-0 (9.39) Micke Samuelsson (Jocke Eriksson, Markus Ljungh) Spel 5 mot 3
5-0 (11.08) Markus Ljungh (Micke Holmqvist, Jocke Eriksson) Spel 5 mot 3
6-0 (11.27) Mikael Ahlén (Markus Nordlund, Markus Ljungh) Spel 5 mot 4
7-0 (16.41) Henrik Eriksson (Marcus Högström, Micke Holmqvist) Spel 5 mot 4.

TREDJE PERIODEN
8-0 (3.13) Robin Alvarez (Marcus Högström, Mikael Ahlén)

SKOTTEN I MATCHEN:  36-30  (9-13, 13-8, 14-9)

UTROPSTECKNET!
Händer rätt sällan i svensk hockey att domarna tar en hakning och en fasthållning samtidigt. Här hände det, befogat också. Skönt ändå med ett par domare som tar det som ska tas och inte låter bli för att jämna ut.Typ.

FRÅGETECKNET?
Isen var så risig att det tog 25 minuters extra väntan att ens få i gång matchen. Och då kan man inte skylla på värme på Hovet för om det var varmt förra veckan så var det fruset på läktaren nu. Dags för nytt kylsystem kanske?!