lördag 6 september 2014

Silly season SSK - Jonathan Carlsson

(Jonathan fotad när jag var upp till Timrå och spelade in reportage förra hösten. FOTO VIASATSPORT.SE/arkiv)

Jag hann inte skriva om det här i går men SSK fyllde på sin backbesättning med Jonathan Carlsson, 26-årig back med senaste adress Timrå.

Man får anta att SSK:s assisterande tränare, Ante Karlsson, som kommer från Timrå även han har bra koll på Carlsson och förmodligen har haft lite tyngd i den här värvningen som gäller kommande säsong.


Så här säger Karlsson i ett pressmeddelande:
-Jonte är en back med bra storlek, han spelar enkelt och rejält. Han har dessutom ett bra skott från blålinjen. Han är en rörlig skridskoåkare och med sin storlek och styrka kommer han passa bra in i laget. Vi tycker att Jonte har en del av vad vi saknar i SSK, han är bra i kamperna kring sargen och överlag i den defensiva zonen och kan hålla rent framför eget mål. 

Sportchefen Per Nygårds konstaterar i samma PM mest att man nu har åtta backar och att ”det skapar en nödvändig trygghet för oss”.

Så här säger Jonathan själv i pressmeddelandet:
-Jag är riktigt glad över att få vara med på den här resan och det är en riktigt rolig utmaning vi har framför oss i vinter som man bara kan känna inspiration över.  Jag kommer bidra med hårt jobb och göra allt jag kan varje kväll för att bidra med allt i min makt i den resa vi ska göra. Min styrka är hårt jobb framförallt i egen zon men jag följer också gärna med upp i anfallen.


Ska jag sammanfatta hans karriär hittills så har den varit lite brokig. Den nye SSK-backen är bara 26 men har hunnit med att spela hem ett JVM-silver, draftades 2008 av Chicago men när han åkte över pölen blev det spel i AHL och ECHL.

Han har spelat 229 SHL-matcher, de flesta med Brynäs och under en säsong med Timrå och stannade sedan kvar även förra säsongen i Timrå då TIK just åkt ur och fick börja om i HockeyAllsvenskan.

Han gör inte (eller har i vart fall inte gjort) så värst många poäng per säsong men anses ändå ha en hel del offensiva kvaliteter men är i första hand en så kallad tvåvägsback. Carlsson läser spelet bra och har ett ganska bra skott men jag antar att han mest ska vara en stabil kugge i försvaret här.


Inga kommentarer: