onsdag 30 april 2014

"Det ska bli kul att försöka göra samma roliga resa som jag gjorde med Djurgården"

(David fotad i vintras. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Resan mot och upp i SHL med Djurgården gav mersmak. När David Lidström kände att det fanns chans till en repris, med SSK, slog han till direkt.

– Jag gillar den där satsningen, det var den jag var ute efter. Det ska bli kul att försöka göra samma roliga resa som jag gjorde med Djurgården den här säsongen, säger Lidström.

tisdag 29 april 2014

Silly season SSK: Lidström, Stridh och Karlsson

(David Lidström är ett av tre nyförvärv för dagen i SSK. Här  fotad under sin första säsong i DIF. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det rasslade till tre gånger hos SSK under tisdagen, då först forwarden Nicklas Strid, sedan backen David Lidström och sist men inte minst nye assisterande tränaren Anders Karlsson presenterades.

Jag har messat lite med David Lidström men intervju kommer senare, han hade lite svårt just i dag.

Silly seasonkollen: Markus Ljungh

(Markus fotad i vintras. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Har ombetts ringa och kolla med alla möjliga spelare i silly season cirkusen men har inte möjlighet att ringa alla. EN har jag dock ringt, Markus Ljungh och där ser det ut som att en förlängning med Djurgården är fullt möjlig. Inom kort.

-Jag trivs med Djurgården och de trivs med mig, vi i får se vad som händer i veckan, säger Ljungh på en direkt fråga vad som händer (eller inte händer) egentligen.

lördag 26 april 2014

AIK - Kalldusch och framtidstro (UPPDATERAT om finansiären o spelarbudgeten)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK höll informations och upptaktsmöte under lördagen. Det var dock inga spelarpresentationer under klang och jubel utan snarare en kalldusch blandat med (hur konstigt det än kan låta) framtidstro som serverades.

Vi tar kallduschen först.

onsdag 23 april 2014

"Det blev som en liten nytändning"

(Fredric Andersson fotad i höstas. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE / arkiv)

I slutet av säsongen lånade SSK ut Fredric Andersson till LHC för att tjäna in lite pengar. Det gick så bra att han använde sig av sin SHL-out och nu drar till Linköping.

Alltså först visste jag inte om det skulle bli något. Jag visste bara att de var nöjda och skulle tänka igenom saken. Sedan pratade väl Hemlin med Nygge så det var inga hard feelings utan han sa väl att det är okej, det är enlig avtal, han blev absolut inte arg och besviken utan önskade mig lycka till. Det kändes bra, säger Andersson.

tisdag 22 april 2014

Silly season SSK/ AIK - Christopher Aspeqvist

(Aspeqvist i AIK-tröjan som nu byts mot SSK-dito. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det har varit tyst länge kring SSK men under tisdagen kom besked om att man signat AIK-backen Christopher Aspeqvist.

Christopher var utlånad till SSK (eller inlånad hur man nu ser det) från AIK under tre matcher säsongen 2012/2013. Avtalet med SSK är på 1+1 år.

måndag 21 april 2014

Grattis Skellefteå!

Grattis Skellefteå! Njut och må bra efter en utklassningsseger rakt igenom såväl finalspelet mot Färjestad som slutspelet rakt igenom. 

Guldet kändes aldrig hotat. Den stora frågan var vem som skulle bli finalmotståndare och skulle detta lag kunna knipa en match. På frågan ett svarar vi FBK och på fråga två - nej. Nej, nej, nej.

fredag 18 april 2014

Silly season DIF - Armalis, Deilert, Rundqvist och Alvaréz

(Alex Deilert är en av fyra nya spelare till DIF under långfredagen. Deilert är en busig jäkel, kolla gärna in det här inslaget, länk finns längre ner i texten. FOTO VIASAT HOCKEY/ARKIV)

Djurgården slog till med fyra offentligjorda kontrakt under långfredagen – Moras målvakt Mantas Armalis, backen Alex Deilert från BIK Karlskoga och forwards David Rundqvist och Robin Alvarez från BIK Karlskoga respektive Malmö.

Sedan är målvakten Micke Tellqvist så gott som klar för DIF, men där är det inte påskrivet än så det är inget som har offentligjorts men sportchefen Challe Berglund säger till Dagens
Nyheter att ”Tellan” är till 90 procent klar. Och att det endast saknas ”lite finputsning på kontraktet”.

Men tillbaka till de fyra som är påskrivna och klara:

torsdag 17 april 2014

Tony Zabel tillbaka i Djurgården - Säcken och Nyman kvar

(Tony fotad tidigare under säsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det här var väl inte riktigt vad man väntade sig men Tony Zabel gör comeback i Djurgårdens a-lag - som assisterande tränare. Och det på Hans Särkijärvis "begäran" eller i alla fall väldigt starka önskemål.

– Nu blir det den tänkta konstellationen som vi har planerat för från början. Vi har olika specialiteter och därför tror jag vi att vi blir ett väldigt bra gäng som jobbar för Djurgårdens bästa. Vi kompletterar varandra jättebra, säger Särkijärvi i ett pressmeddelande från Djurgården.

onsdag 16 april 2014

"Jag nobbar inte Tre Kronor men jag får tyvärr inte åka"

(Jhonas fotad i somras. Blir ingen repris på förra årets guld tyvärr då knäet sätter stopp. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Dags för slutspel i NHL men inte för Jhonas Enroth tyvärr. Hans Buffalo hade en riktigt skitsäsong på många sätt och vis och slutade tvärsist. 

Buffalo drog in futtiga 52 poäng och hade 21 vinster på 82 matcher, det kan jämföras med Boston som samlade ihop 117 poäng och 54 vinster...

"De har knutit näven och sagt att nu ska vi köra - det tilltalar mig"

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Så är han då äntligen presenterad, SSK:s nye tränare – som blev Janne Karlsson. Samme Karlsson som gjort succé i Växjö (elitserieavancemang) och nu senast hade en succésäsong med Karlskrona.

– Södertälje lät kul. Det känns verkligen som att de vill vara med och tampas om att gå upp i högsta serien, säger Karlsson till Bloggen.

måndag 14 april 2014

"Jag är ju mest här för att känna på det"

(Janmark fotad tidigare under säsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Säsongen är över för AIK men för AIK-forwarden Mattias Janmark fortsätter den på andra sidan pölen – i Detroits farmarlag Grand Rapids.

– Jag ska vara här och testa i några veckor. Vi får se hur länge det blir, hur det är och om jag får vara kvar hela vägen men det hoppas jag. Jag är ju mest här för att känna på det, det ska bli jättekul, säger Janmark. 

AIK vs SSK i premiären

(AIK börjar hemma mot SSK. FOTO JESPER ZERMAN)

Fem månader kvar men vill man vara tidigt ute och boka in första matcherna i HockeyAllsvenskan så går det alldeles utmärkt nu. Under måndagen släpptes nämligen omgång ett och två i HA.

Timrå och Mora är först ut med att (helt ologiskt) spela en match ur omgång två onsdag 10 september i just Timrå. För AIK och SSK:s del inleds säsongen med möte på Hovet torsdag 11 september.

AIK - om hot, hat men också den starka positiva kraft som finns (UPPDATERAD längst ner)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En vecka nu sedan Kvalserien tog slut, AIK åkte ur SHL och Djurgården gick upp. Det vet ni. Att det skulle svida i många AIK-själar förstod jag. Men att några skulle spränga alla gränser och hota Rikard Franzén och Daniel Rudslätt trodde jag faktiskt inte.

Naivt? Kanske. Men om man jämför den kalabalik som var när DIF åkte ur så kändes det som att AIK fick en lugnare resa. Även om det nu inte blev så.

onsdag 9 april 2014

Silly season DIF - en ny, en förlängd och så Challe

(Mattias Guter fotad under säsongen som gick. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Kom tre kontraktsnyheter på en gång från Djurgården under onsdagen, en ny forward in, en förlängning och ett besked kring Challe Berglund.

Den nya forwarden heter Erik Nyström och har Nacka som moderklubb.

tisdag 8 april 2014

Silly Season SSK - Nolander förlänger

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Silly season är i full gång. SSK har inte varit så där jätteheta på marknaden, att komma i botten av HockeyAllsvenskan gör tyvärr att man som klubb hamnar lite i ett "vill se om det finns något bättre läge" men i dag presenterades i alla fall en kontraktsförläning.

Defensive backen Peter Nolander, som kom in halvvägs in i, blir kvar i ett år till.

Stockholmshockeyn behöver ett starkt och uppkäftigt AIK

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK:s chans att spela sig kvar i SHL var mikroskopisk – men den fanns. Så självklart ville spelarna försöka ta den. Men det blev förlust 3-4 mot Rögle borta.  

– Det är pisstråkigt. Vi hade ju en chans även om den inte var stor men jag tycker ändå inte att vi ska torska den här matchen, sa Daniel Larsson i går  när jag ringde honom i går kväll i spelarbussen på väg hem från Ängelholm.

Maries hockeypod del 13 - lyssna och dela känslor, röster och stämning från firandet i omklädningsrummet

(Vrååååååååålet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Maries Hockeypod har ett specialavsnitt idag! Det var så många röster och känslor och ljud så jag tyckte det var synd att inte fler fick ta del av dem och har därför klippt ihop alla intervjuer från Djurgårdens firande till en kavalkad av röster.

Här är de som är med ( i den ordningen):

”Jag tror fan inte det är saaaaaaaaaaaaant!” - Röster och bildspecial från firandet

(Timmy Pettersson jublar i kapp  med fansen när beskedet om SHL är officellt klart. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården upp – med minsta möjliga marginal. AIK ner – efter en match där man faktiskt ledde ett tag och för en stund gav sig själva chansen att behålla sin SHL-plats men tappade den i slutänden.

Snacka om att Kvalserien, den sista (för den här gången i alla fall) avslutade med dramatik utan dess like.

Två måls bättre målskillnad räckte - DIF är tillbaka i SHL

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF - VÄSTERÅS 6-2  (3-1, 3-0, 0-1)
Matchen:  MMMMM (nja inte VIKs insats men totaldramatiken ger en femma)
Målvakterna:  Adam Reideborn, DIF 88,89% och Jonas Fransson, Västerås 78,57 %
Publik:  8 094 (fullsatt)
Domare: Marcus Linde och Mikael Holm

DIF upp i SHL, AIK åkte ur.

Jag har både bilder och intervjuer och en kort, kort intervju om AIK men allt kommer upp under tisdagen/ M

lördag 5 april 2014

The final countdown - så här ska lagen skiljas åt

Okej. Då är det dags då, att skicka upp det kvalserielag som utöver Örebro ska spela i SHL kommande säsong.

Och aldrig någonsin har det varit så här galet jämnt som nu. Men vad händer då om två lag slutar på samma antal poäng?

Djurgården säkrade bonuspoängen nu väntar rysare

(Micke Holmqvist fotad i vintras. Han säkrade bonuspinnen som kan bli minst sagt värdefull efter sista omgången på måndag. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Mardrömsstart med mål i baken efter bara 12 sekunder, ett (enligt många källlor) felaktigt bortdömt kvitteringsmål i första. En upphämtning och vändning  från 2-1  till 2-3 i andra. En defensiv tredje period där Malmö kvitterade i slutminuterna och så bonuspoängen in på kontot efter skott av Micke Holmqvist.

Djurgården hann åka hiss upp och ner i tabellen ett gäng gånger under omgång nio av kvalserien under fredagen och när krutröken lagt sig visade det sig att man nu ligger trea, på samma poäng som Rögle men med ett ynka måls sämre målskillnad.

Djurgården vände, tappade men tog bonuspinnen i sudden

Snacka om dramatik i matchen mot Malmö och än värre blir det i sista omgången. Jag har lite tankar om det där men återkommer under lördagen, ska sova lite först...

Jag skulle ju återkomma på morgonen men blev tvungen att lägga hela dagen på andra jobb men nu så! Kolla inlägget ovanför.

"Otroligt ändå att det fortfarande finns en chans"

(Patric Blomdahl. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Tre poäng och AIK hade varit en pinne från SHL. Nu blev det bara en poäng och man trodde ju att livlinorna var förbrukade men – AIK har fått en till. Chansen till avancemang är visserligen mikroskopisk men den finns.

– Otroligt ändå att det fortfarande finns en chans! Säger en lätt omtumlad Patric Blomdahl.

fredag 4 april 2014

Straffade men ändå ett litet, litet halmstrå kvar för AIK

(Ständigt en motståndare i vägen... FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - ÖREBRO 1-2 efter straffar  (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Matchen: MMM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK  93,10 % och Henrik Lundberg, Örebro 97,56 %
Publik: 6 137 sålda biljetter (som speakern sa) men var väl runt 4 000 där.
Domare:  Marcus Linde och Mikael Holm

onsdag 2 april 2014

Järnkaminernas insamling till Stefans familj

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag brukar vara försiktig med att skriva om insamlingar men gör här ett undantag. Djurgårdens supportergrupp Järnkaminerna har dragit i gång en insamling till förmån för familjen till Stefan som misshandlades till döds i Helsingborg.

Det gick runt hinkar på Hovet i går men Järnkaminerna hoppas få in mer pengar, den som kan och vill skänka få lite info nedan 

AIK vägrar ge upp UPPDATERAT

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/arkiv)

Var totalt tröttmosad i går när jag skulle skriva om AIK så det får bli lite tankar här istället.... AIK lyckades ju nämligen åka till Västerås och hålla lite liv i det sista lilla hopp som finns för laget i Kvalserien.

Nu är Västerås en spillra av ett lag i den här Kvalserien, snacka om en monumental nervikning när det gäller som bäst men skit samma. Vinst är vinst och tre poäng är tre poäng oavsett hur och mot vem dem tas.

"Vi stångar oss blodiga i 40 minuter"

(Henrik Eriksson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården hade världens läge att ta ett fast grepp om ena SHL-platsen. Men två poäng tillgodo på jagande Rögle gick upp i rök. Efter 2-4 mot Örebro så är det DIF som jagar. Igen.

– Självklart jättesurt. Vi hade chansen att kunna göra någonting bra av det här – när vi hade skaffat oss ett bra utgångsläge. Nu har vi ett lite kämpigare utgångsläge där vi måste vinna de två sista matcherna och måste ställa oss lite till hoppet (att övriga resultat går Djurgårdens väg), konstaterar Henrik Eriksson.

tisdag 1 april 2014

Djurgården tappade SHL-platsen till Rögle

(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF- ÖREBRO 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)
Matchen:  MMM
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 82,61 % och Tim Sandberg, Örebro 93,55 %
Publik:  8 094
Domare:  Linus Öhlund och Andreas Harnebring