tisdag 30 september 2014

Sjunde förlusten av åtta möjliga för AIK (intervju på iingång)

Det  går minst sagt emot för AIK som förlorade gen- sjunde torsken av åtta möjliga, nu borta mot Karlskrona med 1-4.

Det är en intervju på ingång om det, den är gjord men ska skrivas ut och göras klart och kommer upp under onsdagen stället (är lite för trött nu.)

Ingen Presspoäng - ingen seger

(FOTO.WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Andra förlusten för SSK, 2-3, nu vid full tid och därmed första matchen utan en poäng för Södertälje.

Ironiskt nog verkar det här  - enligt LTs rapport - ha varit en bra match av Södertälje, som dessutom vann skotten stort, med 33-18  (11-10, 13-4, 9-4).

söndag 28 september 2014

”Det är fantastiskt hur vi synkar, det är nästan otäckt”

(Peter Gradin och Thomas Fröberg. Notera fotot mellan dem.. . FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Poden åkte till en skrubb på Hovet och träffade AIK:s tränarduo Peter Gradin och Thomas Fröberg.

Jag kollade förstås läget med Gradin och känslan när han nu fått komma tillbaka till Hovet efter den otäcka gräsklipparkörnigen utför ett stup. Vi pratade om oväntade intervjuer, att skämta om Gradins olycka och paniken som han kände när allt sjönk in.

Lördagsmatcherna...

AIK tog emot Mora hemma, SSK mötte Almtuna hemma och Djurgården åkte till Örebro. Själv var jag och skrev Brynäs-LHC i Gävle. Puh. Vilken lördag.

Men jag har kollat lite så här i efterhand och här är lite noterat kring lördagens AIK, SSK och Djurgårdens matcher.

"Han har alla verktyg som behövs"


Jag var och bevakade Brynäs-LHC för TT i går, lördag. Roligast i den matchen var att se 17-årige Jens Lööke som gjorde 1-0 och som med sina 1+2 nu är trea i den interna poängligan i Brynäs.

Men framför allt - han är ju en ruggigt bra talang. Eller som hans forwardskollega Bill Sweatt sa:

fredag 26 september 2014

Energiskt helgnöje...

Barn och ungdomshockey är alltid kul! I helgen finns chansen att se åtta lag med adrenalinstinna och galet energiska tretton/fjortonåringar göra upp om  2014 års upplaga av DIF Elitcup för spelare födda 2000  

Det pågår ju en massa underbara cuper hela säsongen men det här är en av dem som jag kan rekommendera att kolla in, brukar vara sån fantastisk smältdegel av känslor och även en hel del fint lir i såna här matcher.

Här är lite fakta om turneringen:

"Det är som att han har lim på sig"


(Mattias Guter. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ett mål mot Leksand på Globen och två – ett spelmål och det avgörande straffmålet nu. Mattias Guter har fått en fin start på den första SHL-säsongen  i karriären.

Det är lätt att glömma just det där med ”första” ibland för Guter ångar på som om det inte alls vore hans rookiesäsong  högsta serien.

torsdag 25 september 2014

Djurgården och Tellqvist straffade Färjestad

(Mikael Tellqvist räddade 45 skott och stängde i straffarna. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det blev en rafflande start och man kan väl säga att lagen fick men slarvade bort varsin godbit i början av matchen. 

Färjestad fick en straff redan efter 2.26 då Joakim Nygård blev nerdragen. Jakub Klepis fick lägga straffen, åkte fram stoppfintande och …sköt över. Rejält över, nästan lobbade över pucken efter att pucken vobblat till och ställt sig på högkant.

onsdag 24 september 2014

Asplöven bröt SSK:s segersvit

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Om AIK bröt sin förlustsvit så var det tvärtom för SSK - som mötte Asplöven och förlorade på övertid. Vinstsviten stannade den här gången därmed på fem raka segrar.

Matchen spelades inte i Haparanda utan i Luleå, i Coop arena.

"Det kändes som en ryggsäck släppte från våra axlar"

(Segerskytten David Lillieström - till vänster - och  Daniel Olsson Trkulja fotade efter en träning tidigare i höst. )

Det tog fem matcher men i den sjätte kom AIK:s första seger i serien för säsongen efter att Rögle besegrats med 4-3 efter förlängning.

Så inte tre poäng men väl två sjukt viktiga pinnar in på kontot och framför allt – mentalt viktigt för AIK att bryta förlustraden och inte bara känna att man börjar hitta rätt i spelet utan även får betalt för det.

"Känslan var att Zlin inte ville vara här i dag"

(Markus Ljungh. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Zlin bjöd upp i en period. Sedan`… var det som att någon släckte lyset hos det tjeckiska laget. Det blev en 8-0 seger för DIF, den största segern i en tävlingsmatch på 23 år för Djurgården.

Markus Ljungh gjorde 2+2 i matchen. Jag tog ett snack efteråt om alla mål som zlank in mot Zlin och eftersom matchen inte var så där jättekul utöver målkalaset… om man ska vara ärlig … så blev det lite snack om SHL också. Han gjorde ju sitt första SHL-mål i karriären i torsdags mot Leksand till exempel…

Målkalas när DIF sänkte Zlin

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Ja vad ska man säga? Risig is, lång försening innan matchen som redan hade sen starttid kom igång. Ingen jättehöjdare underhållningsmässigt när det väl var spel men åtta DIF- mål gladde så klart de som kommit till Hovet.

Zlin låg på rejält i första men helt plötsligt fick Henrik Erikson en fin passning genom slottet och styrde in 1-0 i slutet av perioden. Sedan var det som att någon stängt av strömmen hos gästerna. Eller möjligen kört ett antal volt genom huvudet på Zlinspelarna.

måndag 22 september 2014

Lite silly - SSK, DIF o AIK

Lite silly season mitt i allt…SSK fyllde under måndagen på en redan stabil trupp med forwarden Pär Edblom från Leksand. Edblom har varit jagad av de flesta HA-klubbarna och kommer ge ännu mer stadga till SSK.

29-årige Edblom är en riktigt bra center, som både tar ansvar bakåt men samtidigt producerar framåt. Men kanske viktigast av allt – han gör sin omgivning bättre. En sån spelare behöver alla lag.

"Ett litet flaxmål men skönt ändå"

(Mattias beck blev segerskytt på straffar senast och segerskytt i förlängningen nu.  FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Femte raka segern – trots ett spel som behöver förbättras på mängder av punkter.

– Vi vet att vi kan vinna fast vi inte har spelat på vårat max än. Det är en styrka i sig, konstaterar segerskytten Mattias Beck.

söndag 21 september 2014

Lite för mycket på mellis - DIF

(Mantas Armalis gjorde SHL-debut mot Frölunda. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Djurgården var i Göteborg och spelade match under lördagen. Jag såg halva matchen med ett öga på Cmore och satt sedan i bil och hörde lite sporadiskt på Radiosporten.

Av det jag såg och hörde så känns det som att Djurgården kom lite på mellis i första och andra och att man tog tag i spelet och hade mer initiativ i matchen i tredje perioden.

Noterbart är att...

lördag 20 september 2014

"Hade jag stått kvar perioden ut hade jag nog fått åka till sjukan"

(Christian Engstrand. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Robin Rahm skadad och Gustaf Lindvall på väg att bli pappa. Då tog AIK in rutinerade Christian Engstrand på korttidskontrakt.

Men AIK-debuten blev bara en halv match långt då Engstrand fick kramp och tvingades kliva av 12.25 in i andra.

Känslan efteråt? 

Femte raka förlusten för AIK

(AIK lade lite krokben på sig själva emellanåt. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Femte raka förlusten för AIK och nu är det kört eller? Nej, jag tror inte det. Faktiskt.  Den här upplagan av AIK har en glöd som jag inte sett sedan AIK:s första år i SHL efter comebacken.

Ta den här matchen. En ganska jämn match – men i mitt tycke – med ett litet övertag spelmässigt för AIK.

fredag 19 september 2014

"Vi är svårslagna, det får man säga"

(Mattias Beck prickade stolpen under straffläggningen mot AIK, men nu satt pucken där den skulle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Det såg ut att bli en promenadseger. Men såna är det som bekant ont om i hockey. Det blev reducerat, kvitterat och en mållös förlängning. Samt ett straffavgörande av Mattias Beck. En minst sagt konstig match får man väl säga:

– Ja precis. Det kändes väldigt säkert ganska länge men sedan så bara vad fan, så var det 2-2 plötsligt! Säger Beck.

torsdag 18 september 2014

"Till slut visar pressen vilka vi är för några"

Thomas Fröberg var glad när bilden togs under upptaktsträffen - efter 1-6 mot Oskarshamn var han rejält besviken istället. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Ett, två, tre, fyra, fem och sex mål i baken. AIK lämnade fri gata för Oskarshamn, som hade lekstuga i offensiv zon.

– Skitdåligt, vi spelar riktigt dåligt. Det är en och en som jobbar hårt, det är inte laget som jobbar hårt utan en och en, säger AIK-tränaren Tomas Fröberg när bloggen når honom på väg mot bussen och hemresan.

Maries hockeypod del 24- Martin Filander. "För mig är det här en härlig chans"

(Poden träffade Martin Filander före bortamatchen mot Almtuna. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det har kommit ett gäng nya tränare i SHL och HockeyAllsvenskan senaste åren – Martin Filander, tränare i Västerås, är en av dem.

Han är bara 33 och har en spännande inställning till tränaryrket. Vi träffades ett par timmar innan Västerås match mot Almtuna i fjärde omgången och snackade om...

onsdag 17 september 2014

Piggt party i Globen...

Har ni fest eller? Verkar ha varit ett riktigt party på Globen under onsdagskvällen då Djurgården tog emot och krossade Leksand med 4-1.

Jag var och skrev Brynäs-Växjö (Nihlstorp gjorde SHL-comeback, straffade Brynäs med 2-1) i Gävle för TT så jag missade Globenmatchen och partyt där. 

SSK sätter Press på favoriterna

Robin sätter Press på motståndarna... ja jag kunde inte hålla mig från den ordvitsen. Bilden är ... inte helt ny men det får ni ta. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Vi måste skjuta mer. Fler skott på mål. Det lönar sig att skjuta.  De klyschorna kan ni.

Och det stämmer oftast – men inte alltid. När SSK vände och vann mot Malmö borta vann Malmö skotten med 43-16. SSK vann å sin sida matchen – på övertid med 4-3.

"Det blir lite mycket misstag"

(Daniel Olsson Trkulja -  eller "Trucken" som lagkamraterna kallar honom. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Tre raka förluster är så klart en start ingen vill ha men det finns ljuspunkter i AIK också. Daniel Olsson Trkuljas energi var en av dem. Kedjan med honom, Victor Ekarv och Michael Lindqvist också.

Daniel Olsson Trkulja gjorde dessutom sitt första HockeyAllsvenska mål i karriären och var glad för det även om förlusten tog bort det mesta av glädjen över det målet.

tisdag 16 september 2014

AIK:s blytunga start - tre tappade matcher

(FOTO JESPER ZERMAN)

Tre raka förluster – varav en på straffar. Låter som en riktig skitstart på säsongen och det är det ju så klart – poängmässigt för Gnaget.

Det låter kanske konstigt då att påstå att AIK spelat ganska bra – men det har AIK gjort. Dock inte i hela matcherna. Och där har ni problemet. Som Daniel Olsson Trkulja konstaterar i klippet i inlägget ovanför (kommer snart) så är det framför allt i slutet av matcherna som det oftast har brustit.

måndag 15 september 2014

"Tellan är bra på att säga och visa hur han vill ha det"

(Alexander Deilert fotad på en träning. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Straffvinst i premiären (mot Växjö) och uddamålsförlust 1-2 i första bortamatchen (mot Linköping) under måndagskvällen.

De tappade poängen svider så klart men det är ändå ett rätt okej facit. Djurgården är trots allt tippade i botten och även om spelare som Tellqvist, Samuelsson, Holmqvist och Jocke Eriksson har rutin för ett helt PRO så behöver DIF lite tid att växa in i SHL.

lördag 13 september 2014

Dagens matcher... lite från sidan

Seriepremiär, hemmapremiär och första matchen i SHL för DIF sedan återkomsten i våras. Det kommer vara ett sjuhelvetes drag på ett (som det verkar redan innan) fullsatt Hovet.

Jag kommer dock - tyvärr - att missa festen. Känns lite konstigt så klart för mig som följer DIF (och AIK o SSK) så nära och har gjort det så länge. Men min jobbsituation ändrade sig lite i somras så i dag är jag på plats i Gavlerinken och skriver om Brynäs-Leksand för TT i stället.

fredag 12 september 2014

"Vi blir lite för passiva kanske"

(Victor Ekarv hade lite att fundera på efter matchen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Visst, AIK förlorade på straffar. AIK tappade en 2-0 ledning i slutet på matchen. Det var två individuella misstag som ledde fram till de två tappade poängen. Men. Om man sett AIK spela förra säsongen och jämför känslan då med nu  så finns det hopp. Stort hopp. Men om det längre ner…

Vad hände då?

"Jag tycker om att lägga straffar, gillar de där lägena. Jättemycket"

(SSK-forwarden Jonas Engström avgjorde på straffar mot AIK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bortapremiär på ett gungande Hovet. Bra publikstöd, bra tryck och helt klart mer adrenalin än finspel.

Men det såg tungt ut inledningsvis för SSK som fick se AIK göra både 1-0 och 2-0 i power play – två överlägen som SSK bjudit på genom att ha för många spelare på isen och därmed dra på sig utvisningar två gånger om.

torsdag 11 september 2014

AIK-SSK 2-3 efter straffar

(Mycket adrenalin och känslor på Hovet i premiärmötet mellan AIK och SSK. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)


AIK-SSK 2-3 efter straffar (0-0, 1-0, 1-2 (0-0, 0-1)


MATCHEN: MMMM – inte tekniskt värd den poängen men adrenalinet, känslorna, inställningen och frejdigheten hos båda lagen samt bra tryck från båda klackarna ger ett extra M!

Maries hockeypod del 23: Mantas Armalis. "Vi kommer båda tävla tills vi tuppar av"

(Mantas Armalis. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Snart dags för Djurgården att spela första matchen i SHL sedan comebacken i våras. I mål – mest troligt Micke Tellqvist men han kommer inte få någon lugn resa.

Mantas Armalis må ha samlat hockeykort i massor av Tellan när han var liten men han är minst sagt redo att ta upp kampen om förstaspaden med sin barndomsidol.

onsdag 10 september 2014

Maries hockeypod del 22: "Messy" Jonsson. "Jag flippade ut, gjorde en Bryzgalov och började prata om rymden"

(Marcus "Messy" Jonsson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Dags för seriepremiär för AIK och SSK. Poden åkte till Hovet och träffade Marcus ”Messy” Jonsson och tog temperaturen inför premiären.

Vi snackade om premiärmotståndarna SSK,  fjärilar i magen, vilka som är favoriter i HockeyAllsvenskan, busringningar, rätten att vara kaxig, tändvätskor och hur laget byggt den tajta stämningen i laget.

måndag 8 september 2014

SHL regeländrar... inför situationsrum och nya rutiner för avstängningar

Det har varit på gång i ett par år och nu är det dags för videomåldomarna att lämna SHL-arenorna och SHL:s situationsrum att ta över.

Där ska nu oklara situationer tas upp och avgöras med hjälp av bilderna från C Mores sändningar. Enligt ett pressmeddelande är bilderna på arenan och i situationsrummet ”helt integrerat med C Mores sändningar och tekniken är utvecklad gemensamt”.

"Han ville vara med i båset om två matcher sa han - men det blir nog tufft! "

(Peter Gradin fotad under försäsongen. Nu får han se AIK från sjuksängen ett tag istället. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV

AIK:s tränare Peter Gradin råkade i helgen ut för en svår olycka och kommer nu vara borta från båset i några veckor.

Detta efter att ha kört utför en kant med en åkgräsklippare, fått nyss nämnda gräsklippare över sig och i fallet brutit nyckelbenet och fjorton revben samt punkterat lungorna. Smärtorna är så klart enorma men:

– Han ringde till Rudslätt i morse och då ville han vara med i båset om två matcher sa han – men det blir nog tufft… konstaterar tränarkollegan Thomas Fröberg.

söndag 7 september 2014

Det här med försäsong...

(Faksimil av den tabell som hockeyallsvenskan.se har räknat fram.)

Det här med försäsong…. Är ju lite som det är. Det ser man inte minst på den försäsongstabell som hockeyallsvenskan.se har gjort.

Ni ser den på bilden ovanför här och tja… ska man gå efter hur försäsongen har gått så kommer det inte alls sluta som de flesta har tippat i vår.

Lång skadelista och förlust på straffar för DIF

Det blev förlust på straffar för Djurgården i returmötet mot Eisbären Berlin. Men spelet verkar funka okej ändå, det som kanske oroar lite mer är DIF:s  skadelista.

Till den här matchen saknades sex ordinarie spelare – varav en Linus Arnesson är på rookiecamp i Boston. På grund av manfallet fick backen Alexander Falk vara center för andra gången i sitt liv.

lördag 6 september 2014

Stark försäsong av DIF (uppdaterad)

Sex vinster (varav en i förlängning) på sju matcher. Djurgården har gjort en riktigt stark försäsong.

Detta efter 3-2 mot Eisbären Berlin hemma på Hovet inför runt 5 000 personer. Under söndagen möter DIF samma "isbjörnar" men på bortaplan och hur det än går så finns där en fin grund att bygga vidare på nu.

Silly season SSK - Jonathan Carlsson

(Jonathan fotad när jag var upp till Timrå och spelade in reportage förra hösten. FOTO VIASATSPORT.SE/arkiv)

Jag hann inte skriva om det här i går men SSK fyllde på sin backbesättning med Jonathan Carlsson, 26-årig back med senaste adress Timrå.

Man får anta att SSK:s assisterande tränare, Ante Karlsson, som kommer från Timrå även han har bra koll på Carlsson och förmodligen har haft lite tyngd i den här värvningen som gäller kommande säsong.

fredag 5 september 2014

3-2 seger för DIF mot Eisbären... + Timråback till SSK

...pågick ju en match på Hovet i dag också där DIF mötte Eisbären Berlin. Gästerna tog ledningen efter bara 1.18 men sedan vände DIF matchen.

Lite trött nu så jag tittar mer på det i morgon, liksom den backvärvning av Jonathan Carlsson som SSK offentligggjorde under fredagen!

: 0 D Marie

"Det är många som tar puck på sig, det är många ispåsar i omklädningsrummet"

(AIK-tränaren Thomas Fröberg var nöjd med genrepet och längtar efter premiären AIK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Det blev alltså 3-2-vinst för AIK i genrepet mot Almtuna - två lag jag tror kan komma högre upp än den nedre halva där de har tippats av ett antal personer.

Matchen i Metallåtervinning arena var väl inte så där jättemycket att yvas över men AIK var det klart bättre laget i två perioder och spelade då ut Almtuna helt. I tredje backade man hem, Almtuna började jaga reducering och plötsligt kom känslorna fram i den - fram tills dess - lite mesiga matchen,

Nylander stannar i AIK kommande säsong: "Tar ett år i taget sedan vet man aldrig..."

(Nylander stannar i AIK kommande säsong. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Micke Nylander har tränat med AIK några veckor nu. Han spelade sin tredje match med laget när AIK genrepade mot Almtuna och bekräftade efter matchen att han skrivit på ett ettårskontrakt med Gnaget.

Vi tog ett snack som ni kan höra här nedan (klicka på klippet)....

Försäsong Almtuna-AIK SLUT 2-3

Genrep för AIK och Almtuna i kväll, i Gränby Islada eller som det numera heter Metallåtervinning arena.

AIK har strukit följande spelare:

torsdag 4 september 2014

"Man måste hitta varandra spelmässigt också"

(Beck fotad när vi spelade in en pod nyligen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Sista matchen på försäsongen. Då blev det ett mål och en assist för Mattias Beck som gjorde en stark match mot topptippade konkurrenten Västerås. Men vaknat? Nja, han var ju ”vaken” redan innan:

– Jag har ju varit skadad och borta i två matcher också så det är väl inte så mycket att säga om det? Man försöker ju komma igång och komma in i allt allteftersom. Man försöker hitta kemi i kedjan och det tycker jag att vi gör idag men man behöver lite tid på sig så nej. Jag har inte varit så stressad över det, absolut inte, säger SSK-forwarden.

"Förhandla med Kenttä är som att förhandla med Ove Sundberg"


(Säsongens fjorton tränare i HA. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SHL hade sin upptaktsträff i tisdags, HockeyAllsvenskan hade sin i dag torsdag. Och ja det var väl som i torsdags. Roligare med mingel än med scenintervjuer. Om man säger så…

AIK hade skickat Thomas Fröberg och spelarna Patric Blomdahl och Messy Jonsson till upptakten.

onsdag 3 september 2014

Maries Hockeypod nr 21: "Ibland är det skönt att vara riktigt på dekis"

(Johan Tornberg i Viasatkostymen som numera är utbytt mot en tränar...ja kanske inte polo men tröja i alla fall. FOTO VIASAT.)

Snart seriestart! Då ringde podden upp Örebros nye assisterande tränare Johan Tornberg som gör comeback i tränarollen efter några år på Viasat.

Det blev snack om tränarpolos, det nya livet som tränare, känslomässiga berg och dalbanor och hur man bäst kommunicerar med spelare för att få dem att lyfta.

tisdag 2 september 2014

"Man vill se, så tidigt som möjligt, att det vi jobbat på fungerar"

Peter Nolander fotad vid ett annat tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK har – som de flesta andra lag – haft en lite svajig försäsong. Vinst och pp-bingo för en vecka sedan mot AIK följt av 3-4 torsk mot Almtuna två dagar senare och nu 2-4 förlust mot division ett-laget Huddinge.

– Vi slarvar lite för mycket och vi tappar pucken på fel ställen, sedan är vi inte tillräckligt heta när vi ska göra mål tycker jag, sammanfattar SSK-backen Peter Nolander.

"Hockey är världens bästa spel. Det är en ynnest att få hålla på med det."

(SHL:s tolv huvudtränare säsongen 2014/2015. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det börjar närma sig nu! Och under tisdagen var det dags för den första av två upptaktsträffar inför hockeypremiärerna nästa vecka. SHL var först ut och hade samlat ”flest journalister någonsin” på Norra Latin.

Hur det var?

måndag 1 september 2014

"Har man klarat av det här klarar man nog det mesta känns det som"

(Patrick Cehlin fotad för ett tag... sedan. Eller mer än ett tag sedan, men vi gjorde intervjun per telefon så därför ingen ny bild tyvärr! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

En långvarig hjärnskakning, lösa benbitar i höften, en höftoperation och som avslutning ett par blodproppar i benet på det. En del hade gett upp. Patrick Cehlin gör det inte.

– Man får försöka se allt det lilla som är positivt och har man klarat av det här så klarar man nog det mesta känns det som, säger 23-åringen.