torsdag 15 januari 2015

Ångest, kamp och kramp

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Ja herregud vad ska man säga om den här drabbningen?

En snabb förstaperiod med mer frenesi än kyla och skills i puckhanteringen följdes av kramp och kamp i andra.  Och någon slags kombo i tredje.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK:s mål tvingade SSK att öka i början av tredje. SSK:s snabba kvittering där fick fart på AIK i slutet av samma period.

Men det kvarstående intryckte är kramp, kamp och ångest.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Just det där man inte får åka runt inlåst i - varken mentalt eller med ångestmjölksyra i armarna och betongfundament i fötterna.

”Nu är det slutspelshockey i varje match, nu är det massage som gäller, det går inte att åka hem tidigt till kvinnan där hemma nu. Det är mindre Facebook och mer Reebok nu” sa AIK-tränaren Peter Nordström till Viasat efter matchen.

”Förr hade vi fem poäng upp, sedan var det fyra och nu är det två. Jag tycker vi kryper närmare jag” sa SSK-tränaren Janne Karlsson i samma tränarintervju.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bra så, spelare och tränare måste ha tron kvar, måste se möjligheterna. Det är sex lag som ligger inom tre poängsmarginal från Almtuna på åttonde plats med 53 poäng till AK på trettonde plats med 50 poäng. Sedan lurar ju jumbon Timrå där med sina 48 poäng också.Så här ser tabellen ut med trettiosex – ja just det – trettiosex (för AIK o SSK, trettionio för övriga) poäng kvar att slåss om. Men de får man inte genom att åka jojo på speed. Det krävs vinstsviter nu för att koppla greppet. Just såna vinstsviter som både AIK och SSK haft förtvivlat svårt att få till.¨

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Å andra sidan känns ju inte Oskarshamn (där affischnamnet Rodman helt sonika tog prylarna och drog  i dag),  Timrå (med sin urusla ekonomi), Asplöven (som inte alls har samma spunk längre som de hade under första halvan), Björklöven (som också blandar och ger) eller Almtuna (som av ekonomiska skäl bjuder ut toppspelare för att överleva) som några potentella kreatörer av längre vinstsviter.

Åttonde platsen är med andra ord – hur sjukt är det inte?? – fortfarande helt klart ledig att inta.  Så märkligt att så många vill men så få kan få det mentala rätt då, så att de även får kroppen med sig på att fixa det. Hej Ångestvår säger jag bara till fansen. Det är nu agnarna skiljs från vetet.  Personer med svaga nerver avråds från att hänga med i slutspurten för här kommer det göra ont  själen för många!

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK-AIK 2-1 e förl (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Matchen:  MM (snudd på ett M faktiskt. För mycket ångesthockey!)
Målvakterna: Christopher Bengtsberg, SSK 95,24 % och Robin Rahm, AIK, 93,94 %
Publik:  3 261
Domare: Daniel Winge

 (Bengtsberg! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I SSK 
MMM Christoffer Bengtsberg, mv  
MM Mattas Beck, f och Jesper Frödén, f
M Robin Press, b

(Rahm! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I AIK:
MMM  Robin Rahm, mv
MM Denns Nordström, f
M Nils Bäckström, b

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
0-1(09.55) Joachim Hagelin (Ryan McKiernan, Jordan Hendry)

TREDJE PERIODEN
1-1  (06.11) Michal Gulasi

FÖRLÄNGNING:
2-1 (00.15) Jesper Frödén (Mattias Beck)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SKOTTEN I MATCHEN:  33-21  (7-8, 14-7, 10-6, 2-0)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Ziga Pavlins jääääättelånga arm! Ibland är det en fördel att vara lång. När SSK hade en puck mellan Robin Rahm och mållinjen dök Mattas Beck fram för att peta in pucken men han hade inget att sätta emot Pavlins långa arm och långa klubba som sträcktes fram och petade undan pucken i rätt hundradel av en sekund.  Nu räckte inte den räddning för AIK men ändå. Den sitter där på näthinnan.

FRÅGETECKNET?
När ska AIK – eller SSK för den delen – ta chansen på riktigt? Nu spelade inte de andra lagen dag men åttondeplatsen är fortfarande möjlig. Det är ju själva den att ingen av lagen förmår dra nytta av det. Nästjumbon AIK har tre pinnar upp, SSK som klev upp till tionde platsen har två pinnar upp till Almtuna. Noterbart är ju att om något lag hade mäktat med en trea så hade det laget varit en ynka poäng från kvalspel. Men det går ju bara inte. Går. Bara. Inte. Att ta det där klivet upp och gå all in och verkligen hålla sig där för varken AIK eller SSK. Det är lika fascinerande som frustrerande.
  
 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
”Det blir lite kramp emellanåt i en sån här match”

(SSK-tränaren Janne Karlsson till Viasat efter matchen. Alltså… ”lite” och ”emellanåt”… Jag skulle vilja hävda att det är en jävla massa ångest mest hela tiden.)

2 kommentarer:

Jun sa...

Bra jobbat SSK ni förtjänar inte att ligga där nere.

Marie Hallman sa...

Jun: Synd bara att båda ligger där nere! Tycker jag.