tisdag 27 januari 2015

"Det är ömsesidig kärlek"

(George Laraque. Bilden är från hans YouTubesida. )

Det går tungt för AIK och AIK-fansen har ju uppförsbacke utan dess like just nu. Men här kommer en positiv grej att glädja sig åt.

George Laraque, som gjorde ett bejublat gästspel i AIK när klubben gick upp från division ett till Allsvenskan 2004/2005, öser nämligen beröm över fansen.


Han gör det i en intervju med ansedda Bergens Tidene. Ni hittar artikeln - som är på norska - här.

Laraque säger bland annat så här:

"Jag spelade 13 säsonger i NHL men den tid jag ser tillbaka på med mest glädje, är tiden i Stockholm. Kanske för att jag förlorade de två Stanley Cupfinaler jag spelade men att gå upp med AIK till SHL - det är enda gången i mitt liv som jag har varit med och vunnit något. Det är den bästa tiden i mitt liv"

Laraque - som ska spela två matcher för norska division tvålaget fanan, mot att lönen ges till välgörenhet, säger i intervjun med Bergen Tidene att han drömmer om att få spela för AIK igen och att han tränar åtta gånger i veckan, varav fyra på is för att komma i form.


"Det jag upplevde i Sverige... kärleken från fansen... det var första gången i mitt liv som jag kände mig som en spelare inte bara en tuffing/slagskämpe. Det (AIK) är klubben i mitt hjärta. Kanske kan jag hjälpa dem tillbaka till toppdivisionen. Det skulle vara en fantastisk avslutning på karriären, om jag fick vara med om det"

Lite längre ner i intervjun fortsätter NHL-veteranen (som även spelat för Edmonton, Pittsburgh och Montreal Canadiens) att ösa kärlek över AIK

"AIK fansen omfamnar mig och jag dem. Det är ömsesidig kärlek. AIK är klubben jag älskar"

Stort!
Hela intervjun av Roy Ellingsen hittar ni alltså här i Bergens Tidene,
Här kan ni även läsa mer om Laraques gästspel i Fana.

Ska jag vara ärlig tror jag inte han kan göra så stor skillnad i spelet på isen, där går det för fort för honom numera,  men vilken mental boost det skulle vara för laget och fansen att ha honom som mentor i någon vecka eller två! Tror jag.

Karln är ju ett under av positivitet och kan nog dra upp både humör och geist hos såväl spelare som fans bara genom att finnas med runt laget och peppa.

Inga kommentarer: