söndag 25 januari 2015

En period som borde ha varit tre

(Micke Holmqvist vs Martin Sevcs. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Första perioden! Oj oj oj. Om Djurgården hade förmått spela hela matchen som i första perioden. Där pressade DIF Skellefteå och såg jämnbördigt bra ut.

Där var det ett galet tempo med två lag som likt kämpande galopphästar på upploppet utmanar och triggar varandra att spela hårdare, snabbare, bättre.

 (Inte lätt att ta sig in  här.  FOTO JOHAN SAHLÉN)

Tyvärr höll det bara i en period.

Kanske hade det kunnat se annorlunda om Djurgården hade fått mål först, nu hade man pucken i mål först men fick det bortdömt för spark.

Och kanske tog det höga intensiva tempot ut sin rätt på unga backar som Andreas Englund som bjöd på en passning – via sargen – rätt ut till Pär Lindholms blad vid 0-1.

En bjudning som nog ställde Tellan.  En sån där bjudning som man bara inte kan och får göra mot ett lag som Skellefteå.

Kanske hade det gått att vända tillbaka med lite, lite mer tur.

Drygt fem minuter in i andra är Marcus Sörensen så nära att göra mål som man bara kan komma utan att göra det.
 (Sörensen är populär hos stora och små. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Han fintar till och med bort Markus Svensson som går åt fel håll men som ändå får ut benet och typ spetsen på skridskon/benskyddet och styr ut en puck som bara skrek måååål en tusendelssekund innan.

När den utstyrda pucken blir början på en spelvändning där Janne Pesonen kan lägga en fin passning till Pär Lindholm som sätter 1-3 med ett skott som först går genom två Djurgårdsspelare och sedan i mål kändes det som att luften gick lite ur Djurgården.

Jo det var nästan tre minuter kvar men de två snabba Skellefteåmålen i inledningen av andra perioden (där 1-2 kom redan efter 45 sekunder) gjorde att energinivån i Djurgården sjönk.
Och sedan kom man inte upp i nivå med spelet man hade i första, det där man faktiskt spelade ut Skellefteå i enstaka sekvenser.

Djurgården är nu indraget i bottenstriden lät det från en del kommentarer efteråt. Jag vet inte det.

Modo fortsätter ju förlora och kommer inte ta sig över strecket. Det skiljer dessutom sexton poäng mellan jumbon och DIF så Modo kan vi räkna bort.

Återstår Brynäs och Leksand – och Luleå!

Brynäs tog sin totalt 18:e bortatorsk (varav 17 vid full tid) då Mattias Guter (typiiiiiskt) sköt hem segern till Leksand med 26 sekunder kvar att spela.

Tabellnian DIF har åtta poäng ner till Brynäs och endast en poäng upp till tabellåttan Luleå. Ska jag våga mig på en gissning så är det antingen Leksand eller Brynäs som får kvala sig kvar.

Jag har sett Brynäs alla hemmamatcher och några matcher till med Gävlelaget och väldigt mycket DIF. Och där ser Djurgården starkare ut. Tycker jag. Visst, Brynäs har fått in en ny tränare  i Bulan Berglund och det kan ta dem upp över strecket men varken Leksand eller Brynäs har kraften att peta ner DIF (eller Luleå). Tror jag.

 (Ett målfirande blev det. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF- SKELLEFTEÅ 1-5  (1-1, 0-3, 0-1)
Matchen: MMMM
Målvakterna: Micke Tellqvist, DIF 75%  & Mantas Armalis 87,5 % och Markus Svensson, Skellefteå  94,73 %
Publik:  8 088
Domare:  Wolmer Edqvist och Linus Öhlund

BÄST I DIF
MMM Markus Sörensen, f  
MM  Markus Ljungh, f
Jocke Eriksson, f

BÄST I SKELLEFTEÅ:  Pär Lindholm, f och Janne Pesonen, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (14.59) Pär Lindholm (Daniel Widing)
1-1 (18.54) Jocke Eriksson (Marcus Sörensen, Marcus Högström) spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
1-2 (00.45) Patrik Zackrisson (Janne Pesonen, Tim Heed)
1-3 (05.26) Pär Lindholm (Janne Pesonen)
1-4 (15.41) Tim Hed (Erik Forssell) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
 1-5 (16.24) Pär Lindholm

SKOTTEN I MATCHEN: 19-24  (8-6, 5-10, 6-8)

(Autografskrivning för Sörensen efter matchen FOTO JOHAN SAHLÉN)

UTROPSTECKNET!
Pär Mårts oväntade presentation inför nedsläpp. Förbundskaptenen klev ut på mattan med en Tre Kronortröja till Marcus Sörensen som därmed blir debutant i Tre Kronor i de två kommande landskamperna mot Finland ( i Västerås och på Globen) under februari.
Kul grepp! Jag och Malin Fransson på DN satt och skämtade om att det kanske var just det här som skulle hända då förbundet skickat ut pressmeddelande om att Mårts var på Hovet och var tillgänglig för kommentarer i första pausen. Så blev det så!

 (Markus Svensson.  FOTO JOHAN SAHLÉN)

FRÅGETECKNET?
Vad och vilka kan rubba Skellefteå i slutspelet? Som de spelar nu känns det helt omöjligt. Lustiga är att de inte har några spelare på topp femton i varken poäng eller skytteligan men det har sin förklaring i att målskyttet och assisten är spritt på alla, verkligen alla spelare. Det är alltid en eller ett par kedjor som kliver fram oavsett motstånd och form på de övriga spelarna i det egna laget. Det är ett styrkebesked som heter duga.

 Citatet
"Det är lätt att prestera i tio matcher, sedan tappa formen. Nu har han levererat under en lång tid och då förtjänar han en chans"
(Förbundskaptenen till pressuppbådet efter presentationen av Sörensen som Tre Kronorspelare )

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du har rätt Marie! Tack för bra artiklar.

Marie Hallman sa...

Anonym: Stort tack själv för att du läser och hör av dig med pepp :)