söndag 18 januari 2015

"Inte ofta det händer att man gör fyra poäng"

Marcus Ljungh fotad vid ett annat tillfälle. FOTO  www.hockeymedmariehallman.se

Mål (1-0) och tre väldigt fina assist vid 2-0, 3-0 och 4-0. Markus Ljungh hade en helkväll mot HV71 hemma på Hovet under lördagen.

Det har gått lite trögt med målgörandet men det har blivit många assist istället – nu blev de full utdelning av både de ena och det andra.


(Ljungh hyllar publiken, Saviano hyllar Ljungh. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Tittar man på statistiken i Ljunghs karriär så är det inte helt förvånande att han öser på med assist, det har varit hans styrka hela karriären. Det är egentligen bara två säsonger, förra med DIF och 2010/2011 med Västerås som det har blivit många mål.

Nu är han dessutom på väg att knäcka sitt personbästa när det gäller assist, 19 assist i HockeyAllsvenskan. Eller man kan väl säga att han knäckt det då 15 assist i SHL är ännu bättre presterat. 5+15 =20 poäng har Ljungh gjort hittills, mycket bra för att vara en första säsong i SHL.

Copyright ljud o bild www.hockeymedmariehallman.se

DIF har ju ett gäng Marc/kus-ar nu. Backarna Marcus Högberg och Markus Nordlund och forwards Ljungh, Sörensen och Nilson.


(Marcus Nilson har hittat hem på riktigt.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Denne Nilson som hedrar Nisse Ekman genom att spela i nummer tre nu och som även han hade en helkväll (ett mål, två assist) mot HV71, klubben han nyss lämnat.

Smörpassen till och agerandet vid Ljunghs 1-0 mål var magnifikt till exempel. Och fortsätter han i den här nytända stilen (snacka om skillnad mot hur det har sett ut i HV71) så kanske även de största kritikerna kanske inte kan förlåta men ändå låta udda vara jämnt och acceptera att han är här nu och han kommer kunna göra nytta för DIF.

Klicka på inslaget med Ljungh här ovan så får ni höra mer om assist, mål, vilka han lär sig av, Marcus Nilson och så vidare. Funkar inte inslaget här (tex om du kollar i mobil) så gå till den här youtubelänken istället.

(Micke Ahlén banar väg. FOTO JOHAN SAHLÉN)

(Steve Saviano fick efter 21 mållösa matcher och bra spel på senare tid äntligen göra mål!  FOTO JOHAN SAHLÉN)

Inga kommentarer: