söndag 4 januari 2015

Trea blev nolla efter nytt SSK-ras

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK ledde alltså med 3-1 när det var sju minuter och två sekunder kvar till full tid – men rasade sedan ihop totalt och förlorade både matchen (3-4) och gick miste om alla poängen.
Som extra ångest fullbordade Carl Berglund ett hattrick – som avgjorde matchen med 4-3 då det stod 59.02 på matchuret.

Så hur analyserar man det?
Jag var ju på Hovet men enligt Länstidningen gjorde SSK en ”kanonmatch och spelade stundtals ut BIK” som ju jobbat sig upp från nästjumbo till topplag genom nio raka segrar.
Janne Karlsson hade tagit Francois Bouchard till nåders igen. Förmodligen inte för att han vill egentligen utan för att ingen klubb nappat på honom (vilket JK konstaterar själv i en intervju med LT)
Ska SSK bli av med Bouchard går det uppenbarligen inte att dumpa honom i J20. Han behöver synas och göra mål. Annars lär SSK betala den lönen kontraktet ut och då kan de ju lika gärna använda honom.
Bouchard – med istiden 14.55 – placerades mellan Erik Lindhagen och Rickard Palmberg – den sistnämnden gjorde för övrigt två mål. Kunde ha blivit succé om nu inte det här raset hade inträffat.
Janne Karlsson lyfter i LT fram ”två gigantiska individuella misstag på de två sista målen” Han ser heller inga fel i taktiken utan raset kommer sig av  ”några hjärnblödningar som kostar oss segern”.
Well jag är inte så säker på den analysen.
 Det här är ju inte direkt första gången som SSK rasar ihop i slutet av en match. Ibland har man lyckats reda ut det med andan i halsen, den här gången sket det sig totalt.
 Så vad hände?
Först fick BIK ett mål godkänt efter videogranskning (3-2). Sedan tappar SSKs back en gubbe och Simon Löf kan kvittera. Där släcks lyset. Simon Löf klantar till det vid 3-3, Robin Press vid 3-4.
Det allra sista målet kom dessutom med endast 48 sekunder kvar till full tid.
Om detta säger Janne Karlsson till LT ”Om vi inte repar mod här så behöver vi förstärkning, så enkelt är det. Vi måste få alla, med det materialet vi har, att våga spela i 60 minuter.”
Och där sätter tränare/sportchef Karlsson fingret på ett problem. Självförtroendet är risigt, så risigt att även en bra match och en stark ledning är lika stabilt som ett korthus byggt på rispapper.
Spelarna är – av vad jag har förstått – otrygga och ur balans både taktiskt och mentalt. Det är därför det kan bli såna ras som det blir nu.
Lösningen? Ja säg det men i BIK Karlskoga lyckades spelarna samla ihop sig, ha ett möte, sätta ner foten och börja om. Det har gett tio raka segrar och en klättring från botten till toppen. En sån samling borde SSK-spelarna också kunna göra även om det är kort om tid nu men om det lyckas eller inte beror – tror jag – på hur det tas emot i lagledningen.
Det känns som att lagledningen i BIK har varit mer öppen för spelarnas egna initiativ än den i Södertälj. Sånt är också viktigt.

***
Michal Gulasi spelar nonstop. Istid 28.57.

Carl Berglund gjorde inte bara hattrick, han sköt- enligt en egen tweet – ut pucken i publiken där en av åskådarna träffades. Berglund har bett om ursäkt på twitter. Och jag håller med Berglund där att hoppas det gick bra med damen som träffades.
Rickard Palmberg och Robin Press sköt flest skott på mål – sex stycken – i SSK.


SSK hade svårt att vinna tekningarna även om man hade spelet i stora delar av matchen. Tekningsprocent runt 33-34 procent är inte okej.

Inga kommentarer: