onsdag 21 januari 2015

Tredje förlusten mot VIK på fyra möten

(Andreas Hjelm var tillbaka i SSK men fick inga poäng med sig i comebacken. FOTO WWW-HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Slutresultatet 3-1 har vart gångbart när SSK har mött Västerås den här säsongen. Så också under tisdagen då Simon Löf gjorde SSK:s enda mål borta mot VIK.

Södertälje vann faktiskt med 3-1  första mötet, i andra omgången den 13 september.

Målskyttar då: Robin Press, Jonas Engström och Jesper Frödén.

Sedan har det gått klart tyngre.

VIK nollade SSK  andra mötet, i Västerås 0-3.  I det tredje mötet, den 17 november i Axa sports center gjorde Jonas Engström SSK:s enda mål vid den 1-3 förlusten.

När man nu möttes sista gången  grundserien så blev det alltså 1-3 igen. Nu med Christopher Bengtsberg i mål. Sebastian Idoff stod för övrigt  i första mötet medan Tim Sandberg vaktade målet andra och tredje gången lagen möttes.

Nu har jag inte sett matchen utan bara läst lite om den på nätet och kollat statsen och det verkar som att SSK bjöd på en rätt blev insats i första och andra, ökade  tredje men då kontrollerade VIK spelet bra.

Och VIK är lite för bra just nu för att få det greppet om en match. Obs att jag skriver för bra just nu. Det är svårt att tänka sig att Västerås (och BIK Karlskoga med för den delen) kändes som hopplösa bottenlag halvvägs in i seren.

VIK skickade i väg ett par spelare man inte ansåg passade in  gruppen och tog in Pelle Bäckman som mentor till tränarteamet. Ett vinnande koncept där uppenbarligen.

Matchen under tisdagen innebar comeback  SSK-tröjan för Andreas Hjelm som fick massor med istid,  21.57. Spelade  tillsammans med Jonathan Carlsson (18.20 i istid) medan David Lidström inte fick ett enda byte. Oscar Ahlström och Jonas Djupvik Lövlie fick inte spela så mycket de heller 04.54 respektive 05.26. Varför Victor Ahlström inte spelade vet jag inte, får kolla det när klockan är på en lite mer anständig tid. Men har Janne Karlsson särat på twinsen så kan han ju lika gärna bänka båda istället. Eller låta båda spela. De spelar uppenbarligen bättre tillsammans.

SSK har för övrigt samma sjuka som AIK känns det som. Det här att man bara inte kan ta halmstrået som hänger framför näsan och dinglar.  Man har chansen men kan inte greppa den. Av någon märklig anledning.Inga kommentarer: