torsdag 1 januari 2015

"Upp till klubbarna själva att avgöra vad som är bäst"

(Victor Ekarv går från AIK till Luleå redan nu, efter att klubbarna kommit överens om en snabb  transfer. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


AIK gjorde två förändringar i spelartruppen under nyårsaftonen. En – att Nils Bäckström kommer in på backen – var känd i media sedan någon vecka tillbaka. Den andra – att Victor Ekarv går till Luleå redan nu istället för i vår var lite mer av en bomb.

Det har ju förekommit uppgifter i media om att Ekarv var på gång till Luleå – till nästa säsong och så var det tänkt från början. Men sedan ändrades förutsättningarna och nu blev det så här.


Orsaken till det stavas – enligt AIK Hockeys hemsida – pengar in till klubben. Eftersom Ekarv var under kontrakt och SHL-klausulens deadline var passerad för den här säsongen såg ekonomiskt pressade AIK en chans att få bra betalt.

Luleå ville gärna ta över honom direkt och vi ser en möjlighet att få in ytterligare kapital genom att låta honom gå, skriver AIK hockey på sin hemsida.

 Jag har pratat lite med Victor och han säger själv att han trodde han skulle vara kvar hela säsongen ut och att han var helt inställd på att vara det också, men när klubbarna nu var överens om att göra en transfer tidigare än man sagt från början och han fick frågan om han kunde flytta redan nu så var det okej för honom också.

– Det här är ju ett beslut som klubbarna har tagit sinsemellan och för mig är det svårt att säga vad som är bäst eller inte för AIK eller hur de bör göra, utan det är upp till klubbarna själva att avgöra det. Det handlar ändå om tre parter och då klubbarna var överens så kändes det bäst för mig att ställa mig bakom det de enats om, säger Ekarv när jag når honom uppe i Luleå.

Så det är inte du som legat på och försökt dra så fort det bara går, som en del fans tror?
– Nej, så är det inte. Utan det är klubbarna som har kommit överens nu, säger Ekarv.

Senaste dygnet (när det här skrivs) har varit hektiskt för honom.

Beskedet att klubbarna var överens fick han under nyårsaftonen, då var det bara leta redan på väska, packa ihop det viktigaste och slänga sig på första bästa plan till Luleå.

Första dagen 2015 har varit hektisk den också med uppackning, första träningen med nya laget, träffa folk runt laget i Luleå, försöka få någon ordning på boendet där upp – som till en början blir på hotell då allt gått för snabbt för att det skulle gå att fixa lägenhet redan nu.

Och mycket, eller snarare det mesta, är nytt:

– Jag är ju van att kunna åka mellan Stockholm och Uppsala där jag är ifrån, att man har allt och alla på en timmes avstånd bara. Nu ändrades allt på ett dygn, jag ska bo här själv, köra med ett nytt lag med nya lagkamrater, nytt spel, det är SHL och det är långt bort där jag inte är van att vara och sådär så det är mycket nytt och mycket spännande som händer!

Hur tror du det går för AIK då – utan dig som är delad två i AIKs poängliga?

– Bra! Det kommer gå bra. Vi har jobbat hårt och har fått ordning på spelet mer och mer nu. Tabellen är jämn och det känns som AIK har alla chanser i världen att nå topp åtta och sedan är det bara köra.

Inga kommentarer: