fredag 13 februari 2015

Straffvinst mot Frölunda och de där lustiga detaljerna...

Mantas Armalis tog sin första straffvinst. Här fotad vid ett helt annat tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården har varit inblandade i tio straffläggningar. Mantas Armalis har stått i mål i fyra av dem, mot Frölunda tog han sin första bonuspinne på just straffar.

Eller, ja hela DIF fick ju bonuspinnen men lite kul ändå att Mantas efter strafförlust mot Örebro (2-3) den 1 november, mot Frölunda (4-5)  den 22 november och mot Skellefteå (2-3) den 13 december nu fick noteras för en straffvinst (4-3) borta mot just Frölunda.


Nu hade han väl i och för sig varit ännu gladare om Djurgården inte hade tappat sin 3-1-ledning som man hade jobbat sig till redan 7.23 in i andra perioden.
Men, med tanke på att Frölunda vann skotten med 36-25 så är ju två poäng rätt bra ändå.

(Tellan har för övrigt stått under sex stycken straffläggningar där det har blivit vinst i fem av dessa).

Lite extra skönt var det nog också att hans DIF slog just Frölunda som ju vände ett 1-3 underläge till 4-4 och straffseger senast. Nu kom det en ny upphämtning från 1-3 men räckte inte lika långt för Göteborgslaget.

 Jag är (som ni kanske märker när ni läser texten) helt sjukt trött när jag skriver det här men fyra grejer till vill jag nämna:

Markus Ljungh kvitterade till 1-1, hans sjunde mål för säsongen. Alltid roligt när hårt jobb lönar sig. Markus har för övrigt en lite lustig målsvit den här säsongen, som ser ut så här:(Djurgårdsforwardens mål är fetmarkerade).

17/9 Leksand (h) 4-0   Första SHL målet i karriären
15/11 HV71 (h)   1-1
22/11 Frölunda (b) 0-1
6/1 Frölunda (h) 1-0
18/1 HV71  (h)   1-0 Spel 5 mot 4
10/2 Modo (h) 1-1 Spel 4 mot 4
13/2 Frölunda (b) 1-1

Vad är oddsen på att en spelare ska göra sex av sina sju första SHL mål som första målet i matchen????
Det är endast 4-0 målet mot Leksand som bryter det mönstret.
Och så två mål i november, två i januari och två i februari. Det ska visst vara två de månader han gör mål, he, he. Där bryts åter mönstret i september (”bara” ett mål den månaden


Tobias Hage, gjorde  1-2-målet. Utan assist. Hans första SHL-mål i karriären. Vem hade trott det för någon månad sedan då han kämpade på i Almtuna och metallåtervinning arena?!

Emil Lundberg var den som gjorde 1-3 efter 7.23 av andra perioden. Han gjorde således sitt första mål i DIF-tröjan under ett grundseriespel, framspelad av Markus Ljungh och Alexander Falk.  Emil hann ju bara spela en match i HockeyAllsvenskan (där det blev en assist) förra året, då han plockades in som förstärkning inför Kvalserien där det blev två mål och en assist på tio matcher.

Han hade givetvis velat vara kvar och spela i SHL han med, fick lämna, har kämpat på i HockeyAllsvenskan med Björklöven och nu ger det slitet resultat. Första SHL-målet redan i andra matchen i ”återkomsten” till DIF. Grymt kul. Sånt gillar jag.

Till sist. Sebastian Lauritzen och Marcus Sörensen satte varsin straff. Lauritzens räknas som den avgörande och som den mannen slitit med rehab inför och den här säsongen så känns det verkligen som det segermålet var han värd.
Rehaben under den här säsongen beror ju dessutom till stor del på en liten freakolycka där han trampade på en klubba och fick nya skador ovanpå de gamla han åtgärdat kan knäcka de flesta.
Gillar envisheten och passionen som han visat genom att kämpa på. Bra jobbat!


Inga kommentarer: