fredag 13 mars 2015

AIK nollade SSK i kvalpremiären

(Emil Lundberg  vs Christopher Bengtsberg. FOTO Jesper Zerman)


Drömstart för AIK och en mardrömsstart för SSK. Så kan man väl beskriva både själva matchen och starten på kvalet till HockeyAllsvenskan.

AIK nollade sin (i alla fall på pappret) värsta konkurrent, Daniel Olsson Trkulja gjorde mål efter 8.07 (ramlade och sköt samtidigt typ) i första, Messy Jonsson fick in en puck som gled snöpligt mellan benen på Bengtsberg i andra och i tredje kunde AIK räkna in ett 3-0 ett mål av Jordan Hendry också! 

Målet var Hendrys tredje för säsongen och skickades visserligen i tom kasse men ändå. SSK låg verkligen på och jagade där när trean kom.


 ( Daniel Olsson Trkulja gjorde första målet. FOTO Jesper Zerman)

För SSK var det omvänt. Matchstraff (game missconduct)  på Robban Carlsson redan efter 07.42, mål i baken redan 25 sekunder in på den femman, det där snöpliga målet mellan benskydden i andra och ett stängt AIK mål där en storspelande Robin Rahm stod som värsta Berlinmuren i vägen för alla skottförsök.

Men SSK kan, trots nollan framåt, ta med sig spelet från tredje och öser man på så, så borde det börja ramla in puckar. Förmodligen redan mot SSK-bekantingen Mathias Månssons Sundsvall Hockey på söndag.

AIK lyfte sitt spel ju längre matchen gick, bra det då det inte går att räkna in några enkla segrar i den här serien heller.

**

 ( FOTO Jesper Zerman)

Christopher Bengtsson, som flög in i sargen på ett olyckligt sätt när Robban Carlsson tacklade och fick matchstraff för boarding reste sig efter en stund och kunde spela klart matchen. Efteråt berättade han att han var mest orolig för att ha skadat axeln och att han fick en smäll mot halsen i fallet.

**

Bäst i SSK – kedjan med Beck, Edblom (som jag råkade säga Edlund till,förlåt!) och Jesper Frödén. Det bara måste ju släppa någon gång för dem.

Jag gillar AIK-backen Petter Lindgren och inte mint soloraiden i slutet av andra där han helt enkelt snodde pucken, pinnade på skapade sig ett grymt läge även fast det nu inte blev mål där.

( FOTO Jesper Zerman)
**

AIK kunde (borde) för övrigt ha gjort fler mål – inte minst under Robban Carlssons fem minuters utvisning och dödat matchen redan där men hade då ett bedrövligt pp. Det kom en del fina lägen i slutet av andra också då bland andra Christian Sandberg och Robin Kovacs tog i för kung och fosterland men utanför.

**

Det här har inget med matchen att göra men tydligen har Jonas Galotta och Tomas Johansson rökt fredspipa och bestämt sig för att gemensamt sluta upp bakom AIK under kvalet. Intressant!

**

( Markus Jonsson jublar efter 2-0 i andra perioden. FOTO Jesper Zerman)


I nästa omgång, på söndag, väntar Västervik för AIK och Sundsvall för SSK, båda på hemmaplan. Ska bli intressant att se hur de båda HA –lagen står sig mot division ett motstånd.

AIK - SSK  3-0 (1-0,1-0, 1-0)

Matchen:  MMM
Målvakterna: Robin Rahm, AIK 100 % och Christoffer Bengtsberg, SSK 88,24 %
Publik: 2 874
Domare:  Patric Bjälkander


(Robin Rahm höll sin fjärde nolla för säsongen FOTO Jesper Zerman)

BÄST I AIK  
MMM Robin Rahm, mv
MM Marcus Jonsson, f
Jordan Hendry, b

BÄST I SSK:  
MMM  Jesper Frödén, f
MM Pär Edblom, f
Mattias Beck, f

( FOTO Jesper Zerman)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (08.07) Daniel Olsson Trkulja (Emil Lundberg, Conny Strömberg) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
2-0 (04.11) Markus Jonsson (Christian Sandberg, Robin Koacs) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
3-0 (18.45) Jordan Hendry (Michael Lindqvist, Joakim Hagelin) mål i tom bur

SKOTTEN I MATCHEN:  18-32  (6-11, 9-9 3-12)

UTROPSTECKNET!
Robin Rahm!  SSK vann skotten med 32-18 men gjorde noll mål. Det var femte gången den här säsongen som Sportklubben nollades framåt. Men det bör sägas också att Robin Rahm gjorde en riktigt bra match i AIK kassen. SSK hade ett antal fina lägen, framför allt i tredje perioden men Rahm var omutlig där.

FRÅGETECKNET?
AIK-forwarden Johan Andersson fördes till sjukhus under matchen, enligt uppgift med en huvudskada. Ingen kunde svara på exakt när och hur han fick smällen men det verkar ha varit i slutet av första perioden. Hur som helst så hoppas jag verkligen att Johan kryar på sig så fort som möjligt.

Inga kommentarer: