fredag 13 mars 2015

”Den klassiska fiolen fick komma fram”

(Messy Jonsson sprider energi både på och vid sidan av isen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK var ju så nära, så nära att klara sig från kval men är nu här och kämpar om kontraktet. Skönt då att få börja med en hållen nolla och 3-0 mot på pappret tuffaste konkurrenten SSK.

Daniel Olsson Trkulja gjorde första målet, sköt och ramlade (eller tvärtom) samtidigt bara sekunder in i det pp som följde på SSK-forwarden Robban Carlssons matchstraff.


Marcus Jonsson, Messy kallad, satte sedan 2-0 mellan benen på Christopher Bengtsberg och firade med en klassisk målgest.

3-0 kom i slutet på tredje då Jordan Hendry gjorde sitt tredje mål för säsongen just som SSK pressade på rejält i jakten på att komma ifatt och få till en förlängning.

(Copyright bild och ljud: www.hockeymedmariehallman.se. Det går även att se inslaget här på Youtube. )


Jag tog ett snack (i inslaget ovan) med ”Messy” om matchen,  ispåsar, seger, att nollställa huvudet även efter en seger, målgesten och respekt inför samtliga kommande motståndare. Enjoy!

(EDIT: Vi pratade i inslaget om att Johan Andersson var förd till sjukhus med huvudskada, nu ser jag att man konsterat en hjärnskakning. Ruggigt otäckt då han ju fick en mot Malmö i sista seriematchen också. Jag hoppas verkligen han kommer tillbaka.)

Inga kommentarer: