onsdag 18 mars 2015

"Nu är det slut på underskattning!"

(Christopher Bengtsson. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK gjorde första målet, redan efter 45 sekunder. Men sedan var det Tingsryd för hela slanten i första, till större delen i andra och det var först efter David Lillieström Karlssons 2-2 kvittering i slutminuterna av mittenperioden som AIK  kunde koppla ett nytt grepp.

Det berättade tvåmålsskytten Christopher Bengtsson när jag ringde upp honom på en lite rasslig mobiltelefonlinje, i bussen på väg hem från Tingsryd.

AIK hade ju problem även mot Västervik i helgen i första och stora delar av andra perioden och kanske är det underskattning som har legat bakom det.

Nu lyckades just Bengtsson få in ett 3-2 mål i slutet av tredje, med mindre än tre minuter kvar. Segermål hade man kunnat tänka sig men nej, Tingsryd fick pp och plockade dessutom målvakten och kvitterade till 3-3 med bara 36 sekunder kvar till full tid.

Sedan blev det straffar och där fick Bengtsson avgöra.

(Copyright ljud:  www.hockeymedmariehallman.se  bilder: Jesper Zerman. Inslaget går även att köra på youtube, här).

Klicka på inslaget ovan och hör snacket om kvällens match, underskattning,  mental boost av tre raka segrar och vad tränaren Peter Nordström krävde av sina straffskyttar när det väl blev straffläggning.