lördag 28 mars 2015

SSK ner på jumboplatsen igen

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Alltså…  den här säsongen. Är som en enda lång mardröm för SSK:s fans (och såklart även för spelarna och organisationen.

Lördagens match mot Västervik är ett bra exempel på det. SSK vann skotten med 34-13 (!).


SSK hade spelövertaget, hade (enligt Västerviks tidning som var på plats och lajvade) flest och bäst chanser.

Men SSK hade också svårt att få in pucken. Var trots detta ändå med målmässigt (1-1) efter två perioder.

I tredje kom två snabba mål av gästerna. SSK reducerande på slutet (Pär Edblom till 2-3 med 2.25 kvar till full tid).

SSK hade ett kanonläge med 50 sekunder kvar. Västervikskeepern Ludvig Engsund stod på huvudet. Och Södertälje förlorade. Samt åkte ner under strecket igen, är nu sist med två pinnar upp till just Västervik på femteplatsen och tre pinnar upp till Sundsvall som är fyra.

Trean Tingsryd (som förlorade mot Pantern) har också tio poäng, tvåan Pantern (!) elva pinnar och AIK toppar på 16. Det är med andra ord fullt möjligt, rent matematiskt för SSK att klara sig kvar i HockeyAllsvenskan.

Men man känner ju bara…. Vad fan liksom? Sammanfattningen av matchen här ovanför hade kunnat användes på random SSK-match under säsongen som varit. Det mesta känns igen liksom kommentarerna efteråt.

Den nye SSK-tränaren Mats Waltin konstaterar i LT att SSK ”har inte riktigt hettan” i  kampen runt målen. Att man blir lite ängsliga och inte går ”all in” ,  samt att det måste vara något mentalt.

Och det har han förmodligen helt rätt i. Mats Waltin har en enda uppgift i de tre matcher som är kvar – att förbereda spelarna mentalt på rätt sätt så att pusselbitarna passar och blir ett färdiglagt pussel.. Han måste få SSK-spelarna att slappna av, lita på varandra, hålla sig till sina roller, ha tålamod, ha mod, våga gå på instinkt, stänga av strömmen i klubban. Och bara köra.

Lördagens match var på något sätt även en sammanfattning av säsongen 2014/2015. Bra förutsättningar men laget förmår inte göra det bästa av dem.

Nu återstår tre matcher innan kvalet och chansen att spela sig kvar i HA är över:  Tingsryd borta (på tisdag) , Sundsvall borta (på torsdag) och Pantern hemma på lördag.

Blir det fler säsongsrepriser eller kan det komma ett brejk nu? Möjligen? Det är hur som helst dags för Mats Waltin att plocka fram den mentala trollerilådan nu!


Åh just ja. Måste bara nämna att kvällens hjälte heter Jesper Frödén. Gör inga mål (var dock bara en fotbollsräddning bort i slutsekunderna) men spelar 20.10 (fjärden mest i laget) och tar fyra skott. Detta med spricka i handen som var instoppad i ett för dagen nytt skydd. Där snackar vi vilja att bidra. Härligt Jesper!

Inga kommentarer: