söndag 5 april 2015

AIK: Kontrakt eller inte? Plus lite till...

(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Ja ha ja! Det här med Peter Nordström och hans vara eller inte vara som tränare i AIK har utvecklat sig på ett lite (eller snarare mycket) oväntat plan.

Och frågorna  man ställer sig är – har han kontrakt eller inte?  Har någon person – skrivit kontrakt och en annan person sagt upp detta? För om han inte har kontrakt varför sa han då att han har?


Okej. Inte helt lätt att hänga med här. Jag ska berätta vad som har hänt – så långt som jag har hängt med.

Efter sista hemmamatchen, det vill säga i torsdags, gjorde jag en längre -  bandad - intervju med (i alla fall just då, dåvarande) tränaren Peter Nordström som jag sedan lade ut oklippt på nätet. (tog bort ett hö hö som jag råkade få in mitt i intervjun men i övrigt oklippt)

Den som vill kan lyssna, helt gratis, HÄR på den intervjun. Just ämnet Peter Nordström och kontrakt kommer upp:

Jag ställde – som brukligt vid denna tiden på året frågan – och vad händer med dig nu?

Jag kan ärligt säga att jag förväntade mig ett svar i stil med  ”äh jag vet inte, har inte hunnit tänka så långt, vi får se vad som händer blaha blaha” Ja ni vet så där som det brukar låta nu under silly season då alla dörrar hålls öppna och ingen vill föregå något osv.

Men Peter Nordström svarade inte så.

Han sa istället, två gånger, att han har kontrakt.

Jag blev – och det hör man i intervjun – ganska så paff . Under bråkdelen av en sekund hann jag tänka – när i hela världen förlängdes det? Och hur har jag kunnat missa detta?

Jag har förvisso jobbat som en bäver med en massa annat senaste veckorna och var även utomlands ett par veckor i februari och tänkte att shit, jag måste ha missat.

Men nej det var inte så heller visade det sig.

Så här sa Nordström ordagrant ( skriver ut det här för er som inte orkar lyssna på klippet. Jag har fetat ställena där han slår fast att han har kontrakt)

JAG: Hörru, apropå nästa säsong. Den obligatoriska frågan:  Vad händer med dig då?
PETER NORDSTRÖM: Ja.. he he ja jo jag jobbar ju stenhårt för det här och …

JAG: Har du kontrakt nästa säsong  också eller?
PETER NORDSTRÖM: Ja jag har kontrakt och …

JAG: Och det är inget sånt 1+1 som kan sägas upp från något håll, ditt håll eller deras håll eller?
PETER NORDSTRÖM: Nej! Och det är ju alltid så när man kommer överens med en förening, vad som är bäst för föreningarna, vad som är bäst för alla parter. Så är det ju alltid.

JAG: Men som det ser ut nu då så är det du som står i båset även nästa säsong eller?
PETER NORDSTRÖM: Ja det vill jag och det är väl det man hoppas på och det är det man jobbar för och försöker jobba stenhårt för och få ihop ett lag som är väldigt, väldigt slagkraftigt nästa år.

JAG: Kommer Nyllet och Davva vara assisterande tror du?
PETER NORDSTRÖM: Nej, det är inget som är klart. Det är ju bara jag som har kontrakt… och Stefan… har kontrakt och David har…

JAG: Han (David Engblom) har ju jobb!
PETER NORDSTRÖM: Han har anställning. Så ser det ut. Så vi har liksom inte kommit någonstans, vi har liksom väntat till att det blev klart och så vidare.

Efter detta börjar vi prata om att han just nu även är sportchef och att han har börjat signa spelare ”Ja, det är långtgående” säger han och så fortsätter snacket om det.

Så som ni ser. Vid två tillfällen, säger han själv att han har kontrakt. Och fortsätter sedan prata om sitt pågående sportchefsarbete.

Under lördagen har dock Johan Segui förnekat att Peter Nordström har kontrakt. Segui gjorde detta genom en post på ett facebookforum som heter AIK  HOCKEYKRIGARE. Så här skriver Segui:

Tydligen florerar något rykte om att Nordström har långt kontrakt. Det är helt fel. Hans sista arbetsdag är i dag”

Och det är ju nu man undrar:

Satt Nordström och ljög om sitt kontrakt?  Eller har Nordström missförstått att han har ett kontrakt (fast han lät väldigt säker)?  Har någon annan än Segui förlängt Nordströms kontrakt utan att meddela Segui detta?  Har Nordström fått förlängt av någon och har detta sedan dragits tillbaka nu? Hur kan de säga så olika?

Jag var på match i Södertälje under lördagen och la all min tid på SSK som ju degraderats och såg inte det här inlägget om Segui förrän jag satt i bilen på vägen hem och någon upplyste mig om det.

Så jag har tyvärr inte hunnit ringa Peter Nordström  eller någon annan i frågan.

Hur som helst. Så känner jag att fan. Varför ställde jag inte frågan då som jag hade i skallen men inte tog med, nämligen NÄR och VEM har förlängt kontraktet? Den frågan borde jag ha ställt men gjorde inte. Tyvärr. Miss av mig men han lät så säker och jag har som sagt haft så mycket annat i luften att jag kände att det nog bara var jag som hade missat något pressmeddelande eller så.

***

När jag ändå är inne på AIK.
Enligt uppgifter från personer jag litar på har alla som var anställda i AIK hockey AB, däribland AIK:s biljettansvarige  (Sevve som han kallas) och pressansvarige Adam Ekman blivit uppsagda. De enda som ska finnas kvar på kansliet är två personer anställda av föreningen AIK ishockey och de är VD Peter Wilcke samt en på kansliet arbetande tjej till.

***
Under lördagen gick AIK ut med info att det kommer bli ett medlemsmöte den 12 april där mer information ska ges. Om vad framgår inte men här har ni länk till den infon: http://aikhockey.se/artikel/66132/

Den 21 april är det sedan dags för AIK att gå nästa match i Tingsrätten kring rekonstruktionen. Det är då det bland annat ska stämmas av om tillräckligt många går med på ackord och hur rekonstruktionen sedan ska avslutas.

Det har för övrigt även snackats om ett extra årsmöte den 30 april men där har jag inte lyckats hitta någon info om det blir något eller inte. AIK har ju annars ordinarie årsmöte framåt augusti/september.

***

Matchen då? Den sista i kvalserien?
Den vann AIK, på straffar.
Mål av Christian Sandberg (0-1) Fredrik Hynning (3-2) och Daniel Olsson Trkulja (3-3).
I straffläggningen satte Hynning och Sandberg sina straffar, David Lillieström Karlsson missade sin och Sandbergs blev avgörande (game winning goal).
Gustaf Lindvall stod i mål.

Sluttabellen (från swehockey.se):

AIK vann kvalet genom att vinna åtta av de tio matcherna, fyra vid full tid och fyra på straffar. De två förlusterna, båda vid full tid, kom mot Sundsvall borta (1-3) i omgång sju och Pantern borta (1-4) i omgång åtta.

Skytteligan i kvalet:
7 mål: Daniel Olsson Trkulja och Fredrik Hynning
4 mål: Christian Sandberg
3 mål: Marcus Jonsson och David Lillieström Karlsson
2 mål: Christopher Bengtsson, Robin Kovacs och Joakim Hagelin
1 mål: Jordan Hendry, Emil Lundberg, Eric Norin, Alexander Nylander

Apropå straffar så har Fredrik Hynning fått lägga fem och satt alla fem. Fyra av dem i kvalet faktiskt.

Inga kommentarer: