torsdag 9 april 2015

”Skönt att det är på riktigt nu”

(Robin Press. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

När Robin Press värvades till SSK från Almtuna för tre år sedan var det en ganska ranglig, lång och smal kille som inte många hade hört talas om utanför Uppsalaklubben.

Nu har han växt på både längden och bredden och har visat upp ett så bra spel att både Chicago och DIF  med flera fått upp ögonen för honom.

I dag (9 april) presenterades Robin som klar för DIF, i morgon 10 april bär det av till Chicagos farmarlag för att både visa upp sig och få bekanta sig med klubben och hela Chicagoorganisationen. Om det blir spel nu återstår att se men jag nämner det bara för att ni ska förstå vilka steg Press har tagit under de här åren.

Faktum är att en övergång var nära redan i januari. Press hade ju SHL-klausul och i diskussionerna fanns att bli utlånad till SSK sista biten av säsongen men det blev aldrig av, bland annat för att Robin själv sa nej.

Men nu är ju säsongen över och nu kändes det bättre med en övergång.  Eller som Robin själv konstaterar. ”Jag vet inte om det kommer en bättre tid att testa hur redo jag är. Man har fått ta mycket stryk senaste året och har växt både som spelare och människa. Det har varit mycket uppförsbacke och det har varit härdande. ”

Lyssna in hela intervjun här, om bland annat utvecklingen mentalt och hockeymässigt, hur han vill spela i DIF samt de nya utmaningarna i SHL med mera.


COPYRIGHT: LJUD o BILD WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE   Inslaget går även att se här på Youtube.

Inga kommentarer: