fredag 28 augusti 2015

AIK fick inte stopp på Hästen

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Match två dagar i rad för AIK som är upp i Mora och med i Mora Armatur Cup. Helgen kunde dock ha startat bättre för Gnaget som förlorade mot det Vita Hästen man slog för några dagar sedan.

Då vände AIK och vann med 2-1, men under fredagen blev det förlust med 2-5 mot Norrköpingslaget.


Jag har inte sett matchen men det gjorde en reporter, Christer Gustafson,  från Norrköpings tidningar. Så här sammanfattar han matchen på NT.se:

I den första perioden var det AIK som startade bäst. Det var de viktklädda som höll i taktpinnen mestadels under de första 20 minuterna. Och det var också AIK som skapade de hetaste chanserna.
Vita Hästen hade svårt att få till något ordnat spel och när man fick chansen i powerplay såg det inte alls bra ut.
Att det var 0-0 i den första pausen var Vita Hästen gladast åt även om laget spelade upp sig lite ju längre perioden gick.
I den andra perioden spräcktes dock nollan ganska snabbt och då var det Vita Hästen som gjorde målet. Adam Schmidt gav laget ledningen när han fick fritt fram i mitten och kunde sprätta upp en backhand förbi Robin Rahm.
AIK tryckte på efter det men Vita Hästen stod emot och istället kunde Viktor Crus-Rydberg lite slumpartat sätta 0-2 drygt halvvägs i perioden när han petade dit pucken från nära håll.
I sista perioden kom AIK:s reducering snabbt, men Hästen svarade ganska direkt genom Örebrolånet Kalle Jellvert. Och när Tobias Liljendahl satte 4-1 såg det klart ut. AIK reducerade visserligen men Marcus Eriksson kunde avgöra med sekunder kvar med att göra 5-2.

Förlusten var faktiskt AIK:s första mot Vita Hästen sedan … ja väldigt lång tid tillbaka. AIK vann samtliga matcher mot Hästen förra säsongen och även den tidigare i veckan som sagt.

AIK:s målskyttar: Michael Lindqvist som reduceradetill 1-2 efter 2.11 av tredje perioden samt provspelande Victor Andersson som reducerade till 2-4 med 1.12 kvar till full tid. Båda spelarna gjorde därmed sitt första mål under försäsongen.

5-2 målet som avslutade matchen gjordes av Marcus Eriksson men… det gjordes faktiskt inte. Utan Vita Hästenspelaren blev hakad när han hade ett friläge mot tomt mål och då döms det ju mål även om pucken aldrig gick in.

Robin Rahm vaktade AIK:s mål,  och tog 19 av 24 skott. Och AIK vann för övrigt skotten med 33-24. Dessutom var Malte Strömwall tillbaka i spel. HÄR hittar ni båda lagens laguppställningar.

I den andra match vann Mora över Sparta Sarpsborg och det är därmed det norska laget som AIK får möta under lördagen.


Inga kommentarer: