torsdag 13 augusti 2015

Dubbel glädje för Alexander Fällström

(Tvåmålsskytten Alexander Fällström fick kämpa dubbelt upp i den här närkampen. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Djurgården mötte Skellefteå hemma på Hovet i torsdags. Det blev vinst 2-1 och båda målen gjords av Alexander Fällström som sett riktigt het ut under de här tre första träningsmatcherna.

Jag såg inte matchen på plats och har inte hunnit läsa in mig helt men en intressant detalj är att DIF fått till ett bra pp. Redan.


( Marcus Sörensen har inte gjort mål ännu, efter två spelade matcher. FOTO JOHAN SAHLÉN)

PP är något många lag börjar träna sent på försäsongen och jag vet inte om DIF tränat så mycket på det.

Men man kan konstatera att det funkat bra så här långt i alla fall.


( Tomi Sallinen tekar. FOTO JOHAN SAHLÉN)


DIF har gjort nio mål på de tre första träningsmatcherna och av dessa har fyra stycken gjorts i spel fem mot fyra, två stycken i spel fyra mot fem (!) och tre stycken  i spel fem mot fem.


( Daniel Brodin har börjat jobba in sitt kontor. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Så här ser interna skytteligan ut efter tre matcher:

Två mål: Robin Alvarez, Alexander Fällström
Ett mål: David Rundqvist, Philip Holm, Marcus Högström, Matt Anderson, Emil Lundberg.

Noterbart här är ju att det var klent med mål från Alvarez under hans första säsong i DIF. Då blev det ett mål, mot Luleå, under försäsongen och fem mål under serien, ett i september mot LHC, två i november varav ett matchvinnande mål mot Skellefteå på övertid och ett mot Frölunda borta samt slutligen ett mål i februari mot Färjestad och ett i mars mot Örebro.

Jag skämtade lite med honom  i vintras att han körde typ ett i månaden och då var han lite besvärad över det faktum att det inte blev fler mål. Han har ju mycket hockey i sig och förhoppningsvis för DIF så kan han få ut lite mer av det och göra lite fler mål den här säsongen.

Inga kommentarer: