torsdag 20 augusti 2015

Gruff, godis och torsk när Djurgården förlorade i CHL-premiären

(Daniel Brodin står som oftast och bökar vid motståndarmålet. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Man får väl kalla 1-0 efter 1.49 för kanonstart. Alexander Fällström skyfflade in en retur i pp. Hans tredje mål den här försäsongen.

Marcus Sörensens 2-1-mål efter 8.09 av andra var en läckerbit, där Marcus Högström skottfintade, passade Sörensen som såg ut att åka runt målen men lurade alla och lyckads tråckla in pucken vid första stolpen i stället.

( Fällström nätade på en retur FOTO JOHAN SAHLÉN)

Men offensiven var DIFs (och Tapparas) bästa gren i den här matchen.  Just Högström gjorde en blunder och bjöd Tapparas Patrik Laine på ett friläge. Och den sjuttonårige talangen gör inga misstag. Micke Tellqvist fintades ner och sedan boom var det 2-4 och game over.

Båda lagen var klart bättre framåt än bakåt, men Tappara kändes starkare i andra halvan av matchen, kanske stärkta av vändingen, även om DIF hade några bra lägen som kanske borde ha blivit mål.


 (Känslorna svallade hos en del FOTO JOHAN SAHLÉN)

Djurgården fick för övrigt bra träning i pp då det stundtals var kö till Tapparas utvisningsbås. Men även om hemmalagets båda mål kom i pp, lyckades man inte utnyttja alla överlägen som det antingen övertända eller möjligen för dagen väldigt griniga finländska laget bjuckade generöst på. Det kan man väl ha synpunkter på och jag tycker det blev lite slarviga pp emellanåt även det ibland såg bra ut också. Upp och ner eller typiskt försäsongsspel anser jag.

Den här fajten som gav matchstraff till Micke Ahlén och Markus Kankaanperä var föresten en spinoff mellan en fajt mellan Philip Holm och Stephen Dixon där den sistnämnde även blev utvisad för crosschecking. Kankaanperä stod och matade slag, Ahlén försökte mest försvara sig. Känns väl sådär att de fick samma straff då, tycker det endast borde varit matchstraff på finländaren. Sedan kanske en tia eller något på Djurgårdsforwarden.

 
 ( Micke Tellqvist FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF - TAPPARA 2-4  (1-1, 1-2, 0-1)
Matchen:  MMM
Målvakterna: Micke Tellqvist, DIF och Mika Noronen, Tappara
Publik:  2 127
Domare: Daniel Piechaczek, Patrik Sjöberg

 ( Marucs Sörensen - visserligen fotad mot Skellefteå senast, men ändå. FOTO JOHAN SAHLÉN)

BÄST I DIF  
MMM  Marcus Sörensen, f
MM  Tomi Sallinen, f
 Alexander Fällström, f
Liten bonus stjärna också till junioren Lukas Vejdemo som var riktigt bra då han fick spela i första och andra. I tredje blev det bara två byten och då var det svårt att bidra med något som stack ut.

BÄST I TAPPARA: Patrik Laine, f

(Kan Tomi Sallinen hålla stilen under grundserien så blir han väldigt nyttig. FOTO JOHAN SAHLÉN)


MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0  (01.49) Alexander Fällström (Marcus Högström, Tomi Sallinen) Spel 5 mot 4.
1-1 (17.14) Jukka Peltola (Patrik Laine)

 ANDRA PERIODEN
2-1 (08.09) Marcus Sörensen (Marcus Högström) spel 5 mot 4
2-2 (08.27) Patrik Laine (Teemu Aalto, Pekka Saravo)
2-3 (09.45) Arttu Ilomäki (Atte Mäkinen, Jan-Mikael Järvinen)

TREDJE PERIODEN
 2-4 (15.43) Patrik Laine (utan assist)

SKOTTEN I MATCHEN:  41-57 (10-11, 15-10, 6-9)

UTROPSTECKNET!
Patrik Laine. Tapparas 17-årige spelgeni var inblandad i tre av  gästernas fyra. Assist på 1-1,  bröt sig in framför mål och sprätte upp pucken vid 2-2, fick pucken efter DIF-dräll och satte 2-3 iskallt fri med Tellqvist, efter att ha fintat ner honom. Klass!

FRÅGETECKNET?
Snuvig Säcken. Någon kanske undrade var Djurgårdens huvudtränare Hans Särkijärvi var någonstans. Svaret var hemma med förkylning.

Citatet
”Han är som ett granitblock”

(Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman om känslan när man kommer i närkamp med Markus Kankaanpäre som fick matchstraff liksom Micke Ahlén efter en fight.)

Inga kommentarer: