tisdag 25 augusti 2015

"Man får vara lite tuffare vid stolparna kanske"

(Gustaf Lindvall. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Gustaf Lindvall hade kontrakt med AIK förra säsongen men var trea bakom Rahm och Hamberg och tillbringade större delen av säsongen i division ett i Arlanda Wings samtidigt som han jobbade ute på Arlanda.

I år får han chansen att spela hockey på heltid i AIK och visar redan att han gärna utmanar Robin Rahm även om just Rahm inleder som förstekeeper.

Så här långt har Gustaf hållit nollan tillsammans med Rahm mot Huddinge (halva matchen var), släppte in tre mål senaste mot Timrå och stod i mål under tisdagen,  då AIK vann med 2-1 mot Vita Hästen ute på Ritorp.

Det blev bara ett mål insläppt mot gästerna från Norrköping och han gjorde en riktigt bra match, inte minst i första och andra perioden då Vita Hästen hade ett flera farliga chanser. Lite tur hade han också då ett av Vita Hästens skott gick i stolpen och två i hjälmen istället för in. Å andra sidan jobbade han till sig den turen och fick bra hjälp av backarna.

Jag tog ett snack med Gustaf Lindvall om matchen, den mindre målgården och hur det påverkar målvakternas behov av att ta för sig,  skotten rätt i planeten, tålamodet på skridskorna, om att få spela hockey på heltid igen, hur han utvecklats under förra säsongen och under sommaren, konkurrensen med Robin Rahm med mera.

Klicka på pilen på bilden så hör du det snacket - som även finns på youtube, här.

 COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Inga kommentarer: