tisdag 17 november 2015

AIK upp i serieledning

(Mycket spel nere vid Robin Rahm i slutet av matchen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN
1-0 (04.39) Daniel Olsson Trkulja (Christian Sandberg, Simon Fredriksson)

ANDRA PERIODEN
2-0 (04.03) Jesper Frödén (Markus Lauridsen, Oscar Steen) spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
2-1 (09.29) Colin Long (Victor Ekarv)
3-1 (19.59) Jonathan Andersson (mål i tom bur)

SKOTTEN I MATCHEN:  32-29  (11-12, 16-10, 5-7)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Jesper Frödén! Det är så roligt att se hur bra han kan bli för här tas det steg för steg framåt hela tiden.

Frödén var bra i SSK också men Roger Melin är tillsammans med kedjekamraterna Oscar Steen och Jesper Frödén ruggigt duktig på att plocka fram rätt saker ur sin forward.

FRÅGETECKNET?
 Fokus?!  AIK ägde spelet i 49 minuter och 27 sekunder. Sedan drälldes det med puck och Asplöven bjöds in i matchen då den indianaren där kom att bli en 2-1 reducering två sekunder senare.

Gästerna lyfte såklart, utmanade, låg på, fick en straff där det till och med krävdes videokoll för att slå fast om Simon Olssons sylvassa skott prickat ribban eller hade varit inne och vänt. Sista tio var det Asplöven som höll i taktpinnen.

Jonte Anderssons 3-1 mål kom ju en sekund före slutsignalen gick och var mer ett resultat av plockad målvakt. Han höll iiiii och fick i sista hundradelssekundeniväg pcken så den hann över linjen. AIK var SÅ illa ute de där sista tio minuterna. Svettigt värre. Sånt där har inget lag råd med. Nu höll Robin Rahm kvar Gnaget i matchen och AIK är i och med segern ny serieledare.