onsdag 4 november 2015

”Vi ville kolla vad som var fel men domarna viftade bara bort det”

(Anders Gozzi fotad tidigare i höstas. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

AIK hade en 2-0-ledning (mål av Fredrik Hynning och Andreas Hjelm), tappade till 2-2 men snodde sedan med sig bonuspinnen hem sedan Emil Lundberg nätat med en sekund (!) kvar på förlängningen.

Men det var det ingen som mindes efteråt. Det alla snackade om var i stället den stora klockskandalen där hemmalaget Vita Hästen tilläts göra ett av sina mål på extratid. Eller vad man ska kalla det.

Den ordinarie matchklockan strulade nämligen och stannade till vid två tillfällen. Sekretariatet verkar enligt en intervju med SVT ha noterat detta men sa inget till domarna

Domarna noterade överhuvudtaget inte att något gått snett. Det gjorde däremot såväl C-more som AIK och Gnaget skickade fram sin lagkapten Christian Sandberg som påtalade detta för domarna under såväl andra perioden (tolv minuter in cirka) samt i pausen och även efter matchen.

Domarteamet valde dock att inte bry sig om Sandbergs påpekanden och lät matchen rulla på. Först efter matchen kollade man vad som hänt och insåg att hoppsan. AIK och Sandberg hade rätt men nu var det ju försent att göra något åt det.

Ett mycket märkligt agerande måste jag säga då det inte alls är en ovanlighet med domare som kollar tiden med sekretariatet i andra matcher. Märkligt också av sekretariatet att inte kalla på domaren.  Nu rullade andra perioden på i en minut och 16 sekunder över normala tiden 20 minuter. Och 1.12 in på den här ”extratiden” gör alltså Vita Hästen 2-2.

Detta bad tydligen domarna om ursäkt för EFTER matchen men det var ju så dags då...

Nu kan man tycka att en tappad poäng inte är hela världen men det kan ju vara the one and only poäng som i slutänden avgör vilka lag som får kvala uppåt eller neråt och det påverkar ju inte bara Hästen och AIK utan kan även komma att påverka andra lags öden i slutet av säsongen.

Jag var i kontakt med HockeyAllsvenskans domarbas Tomas Torsbrink under tisdagskvällen. Han kommer kolla upp vad som hänt (dock ej i natt). Men hur det än är så är nog poängen fast hos Hästen oavsett vad man kommer fram till. Märkligt att inte ens kolla vad som hänt under matchen som sagt.

Jag ringde för övrigt även Anders Gozzi och vad sportchefen/assisterande tränaren Gozzi sa kan ni höra här nedan.

Såväl Gozzi som Melin blev arga och frustrerade och konstaterar nu i efterhand att det här har de aldrig varit med om och att det var märkligt att domarna bad om ursäkt efterhand med motiveringen att det blev men att de inte kollade vad som hade hänt innan matchen.

Blev även lite snack med Gozzi om att AIK är serieledare nu med två matcher färre spelad än förra ettan Västerås samt lite snack om Gustav Lindvall som vunnit sju av de åtta matcher som han har stått i mål, fyra av dessa har kommit på rad rent datummässigt.

Gurra Lindvall har dessutom vunnit de sex senaste matcherna som just han stått i AIK-kassen  (blev lite råddigt i intervjun när jag skulle lyfta det och satt i bilen och ja men nu vet ni vad jag mernar där)

Klicka bara på pilen eller lyssna in inslaget påYoutube HÄR.