söndag 13 december 2015

For the record: Djurgårdens smällkarameller sänkte Växjö

(Djurgården sopade Växjö av banan i första perioden. FOTO JOHAN SAHLÉN)

For the record… så blev det seger, 4-1 för Djurgården i sista matchen före jul och landslagsuppehållet i går lördag.

Jag var i Gävle för TT:s räkning och såg inte ett endaste dugg av matchen mot Växjö utan har bara kollat lite statistik och lyssnat på presskonferenssnacket…samt läst lite på nätet. Så här har ni lite tankar utifrån det:

(Thoresen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Men alla verkar samstämmiga om att DIF fick en kalastart, tacka tusan för det då DIF gick från 1-0 till 3-0 på fjorton minuter och arton sekunder. Patrick Thoresen satte ettan efter 1.14, Linus Hultström tvåan efter 2.48, i pp och Robin Norell gjorde 3-0 efter 14.18.

För de två förstnämnda var det ett litet ”äntligen” över målen. Båda har spelat hela säsongen även när de inte har gjort mål men självklart var det nog en lättnad för båda att näta då Thoresens mål var hans blott sjätte för säsongen. Norrmannen har gjort två mål i oktober, ett i november och nu ett i december.

(Hultström. FOTO JOHAN SAHLÉN)

För Linus har det gått en och en halv månad sedan senaste målet han gjorde ju två mot HV71 den 27 oktober och självklart är det en liten lättnad när det där gapet till senaste målet kapas. I alla fall för den typen av spelare som både Thoresen och Hultström är.

(Norell. FOTO JOHAN SAHLÉN)

För Norell var det första målet för säsongen. Han brukar å andra sidan inte göra mer än 1-3 mål per säsong…

Växjös tränare Sam Hallam summerade på presskonferensen den första perioden med orden ”Djurgården får ganska mycket öppen is och får ha kul där ute”. Han konstaterade även att DIF, som vann lagens back to backmöten i oktober  (ett vid full tid 4-2 och ett på övertid 4-3) var en tuff motståndare även om han ”inte vill lyfta DIF för högt” utan nöjde sig med att ”Vi måste vara bättre mot Djurgården så är det bara”

(Särkijärvi. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Djurgården bjöd dessutom in Växjö verkar det om efter period ett då man enligt Särkijärvi blev lite för försiktiga i andra och tredje, även om han ”som helhet måste vara nöjd” som han sa på presskonferensen.

(Falk o Alvarez målmyser lite. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Robin Alvarez avslutade både Djurgårdens och matchens målskytte i slutet av tredje. Målet var hans nionde för säsongen men det är faktiskt inte målskyttet som imponerat mest på mig utan hans sätt att ta sig an och ta för sig i matcherna.

Det är en helt annan pondus i attackerna, samma fart och rivighet men nu med lite klokare val (oftast) än förra säsongen. Bara hoppas han håller i detta säsongen ut. Riktigt kul att se både honom och Markus Ljungh den här hösten!

(Sörensen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Marcus Söresens höst? Inte lika många mål som man är van vid kanske men han tas så hårt nu. Alla vet hur farlig han är, han jobbar så kopiöst, har även han en härlig pondus i sitt agerande, blicken för spelet blir bara än vassare för varje år och jag förstår varför Mårts fortsätter ta med honom, då Sören tar kliv efter kliv. Älskart!