onsdag 6 januari 2016

Stark vändning gav SSK fyra raka i AllEttan

Viktige centern Jonas Westerling sjuk,  omkastade kedjor och en tung start på machen med två mål i arslet inom loppet av 4.24 - trots att SSK enligt bland andra LT.se förde matchen.  Ändå vände SSK och vann. Det får anses starkt!

Jag ser i Länstidningen att SSK-tränaren Mats Waltin baissar 6-4 segern med tanke på starten – som var nära att sänka laget. Men han plockar också fram ordet Sisu för att beskriva hur SSK kunde vända matchen i tredje perioden.

Nu var det väl aldrig någon jättepanik – trots skitstarten då SSK ”bara ” hade uddamålsunderläge under större delen av de två första perioderna. Men det hade varit lätt att tappa matchen helt men den där Sisun kom fram och SSK vände som sagt genom  tre mål – varav två i pp och det sista i tom kasse – i sista perioden.

Eller som tvåmålsskytten – tillika lagkaptenen Johan Skinnars säger till LT:

” Vi fick en dålig start, men var starka och bröt ner dem. Trots att vi låg under så var det ingen som hängde med huvudet. Alla i laget visste att vi skulle vända på det”

Om nu den känslan finns i laget så är det ju otroligt viktigt. Självförtroende är förvisso färskvara men SSK ångar just nu bara på. Har i AllEttan gjort fyra mål i första matchen, fyra i andra, sex i tredje och sex i fjärde. Och har fyra raka segrar – det kan ingen ta ifrån dem.

Noterbart från onsdagskvällen var ju att Johan Lorraine – som värvades inför AllEttan stod för två av målen och producerar poäng Hver gang det är match nu. Mycket bra värvning på den här nivån!

En annan notering är att Alexander Sahlin stod i mål igen och han har därmed vaktat kassen i alla fyra macherna i AllEttan Södra. Han stod sista matchen mot Väsby i grundserien också så fem raka vinster för honom.

Och apropå Väsby. SSK vände och vann i tredje där med, känns som att det finns rejält sparkapital inför avslutningsperioderna. Bra på sitt sätt även om det kanske vore bättre att gå ut lite mer hårdare och fokuserat…

Noterbart är även att Patrik Kallmert gjorde sitt första tävlingsmål för SSK:s A-lag. Kul!
SSK toppar nu serien och innehar därmed den enda direktplatsen till kvalet till HockeyAllsvenskan, men bara med ett måls bättre målskillnad än Huddinge som också har vunnit sina fyra inledande matcher,  och vann med 6-2 under onsdagen mot Hudiksvall.