onsdag 3 februari 2016

Bonuspinnen till DIF i säsongens galnaste match

(Linus Hultström - här på en arkivbild - sköt hem bonuspoängen mot KHK. Foto: Johan Sahlén)

Vilken galen match det blev för DIF i Karlskrona under tisdagen. Första Marcus Sörensens enormt läckra mål – väggpass med Markus Ljungh, racerfart och bortfintning av rundad back och så smack 2-1.

Sedan ett antal omdiskuterade domslut. Tappad 3-1-ledning. Ett brandlarm där även spelarna fick utrymma isen och så en jumbotron som lade ner på det. Förlängning och så straffar där Linus Hultström avgjorde.

Djurgården har haft märkligt svårt mot Karlskrona och var länge det enda lag som jättejumbon lyckades ta poäng av och vinna mot överhuvudtaget.

Förlust borta med 2-4 i första matchen trots klart bättre spel från Djurgårdens sida, förlust på straffar i match två med 4-5 på Hovet där ex-Djurgårdaren Mattias Guter avgjorde för Karlskrona.  Vinst,  i tredje matchen med 4-3 på Hovet bröt trenden men i fjärde mötet var det tajt igen.

DIF lyckades inte hålla sin 3-1 ledning som Patrick Thoresen skapade enbart 44 sekunder in i andra utan släppte halvvägs in i matchen in Karlskrona  igen. Hemmalaget reducerade genom en – i alla fall enligt DIF omdiskuterad - straff av Mattias Guter (!) och bara 29 sekunder efter det kom 3-3 av Jesper Olofsson.

Enbart 59 sekunder in i tredje var Karlskrona förbi efter 4-3 av Filip Cruseman i pp. Brandlarmet gav gästerna läge att samla ihop sig och när matchen väl var igång igen kom kvitteringen till  4-4 av Daniel Brodin.

Men KHK hann ta ledningen ännu en gång, Filip Cruseman, en dryg minut efter Brodins mål. Och så kom 5-5-kvittering av Mikko Lehtonen med 1.16 kvar av tredje.

Assist där av Linus Hultström och efter bara 1.19 klev Hultström fram igen och satte 6-5 i sudden. Puh.

Ja och så var det då brandlarmet som gav en 30 minuters paus där Karlskrona åkte runt i en angränsande träningshall för att hålla igång, några Djurgårdsspelare uppges också ha varit in där och vänt men det verkar som att de flesta stannade i omklädningsrummet och så en slocknad jumbotron som också förlängde matchen på det. Allt detta gjorde att matchen slutade tio över tio vilket är en dryg timme senare än normalt.

Crazy var ordet.

Ska väl även tillägga att detta var Djurgårdens andra seger på övertid den här säsongen. Den första kom tionde oktober mot Växjö hemma i en match som slutade 4-3. Sörensen var i högsta grad inblandad i den segern också.