söndag 28 februari 2016

"Det blir hemläxa på power playet"

(Linus Hulström. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En minut och 50 sekunder kvar till full tid. Då kom den, Luleås kvittering som hängt och dallrat i luften ett tag.

För trots att Djurgården hade initiativet och ägde större delen av matchen så är ju 1-0 som bekant en ytterst skakig ledning i ishockey och istället för tre poäng och Mantas Armalis tredje nolla för säsongen så blev det 1-1, en mållös förlängning och till slut seger för Luleå på straffar.

Luleås Christofer Jaros styrde ofrivilligt in Djurgårdens enda mål och drog sedan på sig ett matchstraff där DIF fick fem gyllene minuter på sig att avgöra matchen men det hände ju nada och DIF fick bara iväg ett par skott på mål. Funkar inte om man vill ha tre poäng med sig mot ett hårt jobbande Luleå.

Men det var ju mycket hetta i matchen i alla fall, bra tempo, många roliga saker att ha på näthinnan för publiken.

Jag tog ett snack med DIF-backen Linus Hultström som fick assist vid Djurgårdens 1-0-mål och även var inne när Luleå kvitterade.

Blev lite tankar runt matchen, Djurgårdens pp, de där fem minuterna som borde avgjort men inte gjorde det, galna grejer i matchen, hettan under uppvärmningen, psykningarna innan match och straffarna. Och en hel del till.

Klicka på inslaget här nedan så går det igång…

COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild)