torsdag 25 februari 2016

En pinne tog DIF upp till femteplatsen

(Linus Hultström gjorde mål, sedan klev han av inför tredje. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Djurgården fortsätter trampa på mot en säkrad slutspelsplats. Den här gången visserligen efter en förlust på övertid (1-2) men varje poäng räknas och en kom ju in på kontot efter den här jämna matchen mot Örebro i Behrn arena.

Spelet var inte på samma sprudlande nivå som mot Frölunda senast utan det här kändes mer som att båda lagen bet ihop och gnetade på om uttrycket ursäktas

Linus Hultström gjorde Djurgårdens enda mål efter 12.48 i första perioden och var riktigt bra under de två perioder han spelade. Jag såg inte till honom under sista perioden (såg matchen på tv) och Djurgårdsbacken som senaste matcherna snittat mellan 21 och 25 minuters istid landade nu på en kvart.

På den tiden hann Linus göra mål som nyss nämnts, skjuta sex skott på mål (flest av alla i hela DIF under matchen), skjuta ett utanför mål samt åka på en utvisning.

Jag har tyvärr inte möjlighet att ringa och kolla vad som hänt just nu men det lär ju sippra ut rapporter vad det lider. Bara hoppas för DIFs del att han inte är indisponibel någon längre tid då Linus är en viktig kugge för Djurgården både offensivt och defensivt.

Örebros kvittering gjordes av Bobbo Petersson med förflutet i DIF och typiskt nog låg en annan med DIF-förflutet - Kalle Olsson - bakom den fina dropp som öppnade för Joel Mustonen att avgöra efter 1.56 av övertiden.

Färjestad förlorade sin match vid full tid och den poäng DIF ändå drog in gjorde att Djurgården nu gick om FBK och upp på en femte plats. Visserligen med samma antal poäng - 79- men med en handfulls bättre målskillnad än Karlstadslaget.

De lag under slutspelsstrecket som jagar och hotar DIFs slutspelsplats - Växjö och Brynäs spelade inte igår utan tar igen de matcherna under helgen.