söndag 28 februari 2016

For the record... galen match gav tredje avgörande för SSK

SSK har sannerligen fått kämpa mot Piteå i play off två. Förlust med 2-6 i första matchen, tappad 4-0-ledning till 4-4 och sedan vinst i sudden med 5-4  i match två.

Nu väntar en tredje avgörande match lagen emellan i Scaniarinken under söndagen.

Match två hade verkligen allt och mer därtill... jag har inte sett matchen själv, mest läst Andreas Hansson i  LT och Mjörnberg på Hockeysverige och kollat statistik och dramatik blev det ju.

SSK hade 4-0 efter två perioder. Målskyttar Patrik Kallmert, Johan Skinnars, Anton Holm och Henrik Nyberg.

I tredje fick Henrik Thegel matchstraff efter en (enligt de som sett den) klumpig tackling på Piteås Emil Wrenman som fick en armbåge i skallen, fördes till sjukvård med ambulans och har spelat klart för den här säsongen. Otäckt.

Thegel fick första match penalty men det ändrades efter matchen till game penalty och därmed ingen avstängning i nästa match som det hade varit annars.

Piteå gavs hur som helst chansen att reducera under ett fem minuters pp och gjorde detta.

Innan de fem minuterna var slut kom dock ett match straff på Piteås André Lalander efter att han (enligt Mjörnberg på Hockeysverige) hade kört över Calle Brattenberger i SSK-målet,

Kort därpå kom tredje matchstraffet för dagen då Pontus Engström åkte ut för en knätackling. Nytt fem minuters pp för Piteå som gjorde ett, två och tre mål under loppet av 37 sekunder. 4-4 således, och förlängning.

Där avgjrode Petter Lindberg efter 2.46. Puh.  Och därmed ny do or die i morgon söndag.