måndag 21 mars 2016

For the record …. om AIKs galna kvalmatch i Karlskrona

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

For the record …. Så blev det en låååång och het holmgång när AIK spelade sin första match i direktkvalet till SHL mot Karlskrona.

Det krävdes fem och en halv perioder innan matchen avgjordes till KHK:s fördel, då Slava Truchno nätade efter 10 minuter och 55 sekunder in på tredje övertidsperioden. Enligt statistiken var målet hans enda skott på mål i matchen (!).
Där snackar vi pricka rätt vid rätt tillfälle… Trukhno var ju en av de som noterades för minst speltid i Karlskrona med 18.21.

Noterbara AIK fakta från matchen är ju att Malte Strömwall gjorde sitt första mål i kvalet, detta då han kvitterade till 1-1 i pp i slutet av första perioden.

Christian Sandberg gav AIK en 2-1 ledning i början av andra och kunde ha avgjort hela tillställningen bara 25 sekunder in på första övertidsperioden när AIK fick straff men kunde då inte överlista Johan Holmqvist i KHK-målet.

Robin Kovacs, som spelade fram till Ströwalls 1-1-mål fick i 7.16 in i tredje perioden matchstraff för checking to the head. Ett game penalty som sedan ändrades till matchpenalty villket då innebär att han inte spelar i andra matchen (bäst av sju) på Hovet i kväll.

EDIT: Det visade sig att Disciplinnämnden lade på några matcher. Kovacs får inte spela vare sig match två, tre eller fyra samt får böter på 4 000 kronor för ovan nämnda händelse.

Apropå målvakter så var det Gustaf Lindvall som startade för AIK. Han tog 57 av 59 skott (!) men blev pååkt ett flertal gånger och tvingades kliva av 6.56 in i tredje övertidsperioden. Robin Rahm kom in och tog två av tre skott sedan var det över. En minst sagt otacksam uppgift för Rahm måste jag säga.

Hur det blir i kväll vet jag inte. AIK ligger lite lågt med info om målvaktsläget såklart och har inget på sin hemsida, jag hinner inte ringa heller tyvärr. Så vi får se.

Skotten i matchen slutade 62-46 men tekningarna landade på 52-50 och tacklingarna på 27-19. AIK var med andra ord lite snällare i det fysiska spelet och inte lika skottvilliga. Borde bli ändring på det till kvällens match.

I första matchen sköt Christian Sandberg flest skott i AIK, sex stycken på mål. Jesper Bratt och Micke lindqvist landade på fem vardera, Daniel Olsson Trkulja på fyra. Markus Lauridsen och Nichlas Heienrö sköt inte (enligt statistiken) skott på mål.

Backen Lauridsen hade hela 40.42  i speltid så något skott bör han väl få i väg kan jag tycka men han noterades för två utanför i alla fall.

Andreas Hjelm, backen, noterades för mest speltid i AIK med 43.34. Av forwards i AIK spelade Jesper Frödén mest med 34.15 i istid.