onsdag 27 april 2016

Vägen mot VM del 6 - stark vändning och några stärkta VM-aktier

(Viktor Fasth  blev bara bättre och bättre i matchen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Näst sista matchen före VM.  Och en fin vändning av Sverige mot Tjeckien i det första av två möten mellan lagen.

Tjeckien fick både 1-0 och 2-0 innan halva första perioden var spelad. Men Tre Kronor knegade på och fick kontakt några minuter senare genom Robert Rosén.

Linus Hultström kvitterade  7.43 in i andra i pp, med ett rungande slagskott. Patrick Cehlin vände till 3-2 med sitt första  mål i Tre Kronor och fick även in en kasse till (5-2) i tredje. Magnus Nygren satte 4-2 i pp, även han med en kanon från blå. Rosén ökade på till 6-2 och Mikael Backlund till 7-2 i slutminuterna.

Just Hulström hade även en assist utöver sina två mål och stärkte (som det kändes) sina chanser till en VM-biljett.  TV4s Niklas Wikegård lanserade i sändningen även Cehlin som en VM-joker . Om det blir så beror nog en del på vad Mårts har att hämta från NHL men han ser stark ut, ”Sillen”.

Linus Omark noterades föresten  för fyra poäng (!), då han spelade fram till fyra av Sveriges mål. Starkt.

Viktor Fasth har inte spelat så värst mycket i KHL den här säsongen.  Är svårt att förstå när man väl ser honom spela. Ser lika stabil och metodisk ut som alltid och ju mer han växte in i matchen desto bättre såg det ut. Härlig konkurrens mellan de här tre målisarna.

7-2-segern i matchen innebär att Sverige vinner Euro Hockey Tour. Turneringsvinsten i sig är ju inget man firar på Sergels Torg kanske men det är ändå ett styrkebesked att ta titeln och inte minst var det ett styrkebesked att Sverige stod upp trots den tunga starten och att man inte vek ner sig som tjeckerna gjorde när det gick emot.