lördag 1 oktober 2016

AIK nollades i Karlskoga

Inga mål, tredje raka bortatorsken och fortfarande utan poäng på bortaplan. Ingen vidare utdelning för AIK när man åkte till Nobelhallen och blev nollade av BIK Karlskoga (0-3) alltså.

Jag jobbade på Brynäs-Linköping och hann därför bara se tredje perioden med ena ögat. Det som slog mig var hur svårt AIK hade att få rejält tryck på motståndarmålet - igen.

Nu vann AIK skotten med 33-18 (6-1, 12-14 och 15-3) men trots det stora skott och spelövertaget så var det för utspritt och för mycket spel långt ut åt sidorna istället för att trycka på mot mål som AIK vill.

BIK Karlskoga har ett bra försvar, så där finns väl en av nycklarna. Men AIK fick chansen att spela power play i 15.38 utan att göra mål. BIK spelade pp i 5.39 och  gjorde båda sina mål i den spelformen under mittenperioden.

Det säger väl en hel del om effektiviteten hos AIK den här kvällen som förutom att Gnaget blev nollade även blev första gången den här säsongen som AIK förlorar två matcher i rad. På de sex matcherna innan dess har det varit varannan vinst och varannan förlust.

Extra tufft var det kanske för målvakten Linus Lundin, som när han nu fick stå sin andra match fick med sig en förlust där också, men jag tycker inte man kan lägga förlusten på honom utan på utespelarna som har ett sånt spelövertag utan att kunna utnyttja det.

Till sist kan noteras att Stefan Johansson bara spelade i två minuter och 34 sekunder vilket är långt ifrån normal. Om han var skadad eller bänkad har jag ingen aning om men 2.11 i första, noll istid i anda och endast 23 sekunder i tredje är ju anmärkningsvärt lite.

EDIT: Det verkar som att Stefan fick en klubba i/runt ögan i första. Har inte hunnit kolla detta men det skulle förklara varför han inte spelade mer.