söndag 13 november 2016

Allt faller på plats för Jensen

Jesper Jensen. FOTO: Brynas.se

Skrev ju Brynäs-DIF matchen för TT... Här nedan finns lite länkar till en och samma artikel (den lite längre med snack med Robert Ohlsson och Jesper Jensen.

Samt den korta slutsignalstexten i sin helhet, för den hittade jag inte nu så här mitt i natten...

Här är länkarna till texten på Sydsvenskan.se, SVD.se, Metro och Upsala Nya Tidning Läs texten där ni trivs...

Den korta texten på slutsignal har ni här:

GÄVLE
Skadad och satt ur spel förra säsongen – men den här hösten faller allt på plats för Jesper Jensen som på lördagen gjorde poäng för sjunde matchen i rad när Brynäs vann med 4–0 mot Djurgården.

Dansken gjorde stor succé när han var med och spelade upp Rögle till SHL våren 2015.

Men första säsongen i högsta serien blev allt annat än rolig på grund av en axelskada redan efter sexton matcher som till slut fick åtgärdas med operation.

Brynäs vågade  trots den tunga fjolårssäsongen satsa på dansken som betalat tillbaka för det förtroendet med råge.

Tre assist i premiären mot Frölunda följdes visserligen av några poänglösa matcher men från och med bortamatchen mot Karlskrona den 20 oktober har allt gått Brynäsforwardens väg.

Mot Djurgården hade Jensen ett finger med i det mesta när han gjorde poäng för sjunde matchen i rad och den här gången bidrog med ett mål och tre assist.

Det var Jensen som väggade med Jonathan Pudas när Brynäsbacken inledde målskyttet på ett direktskott i spel fem mot tre drygt sju minuter in i matchen.

Det var Jensen som med fin blick för spelet lade en passning till Ryan Gunderson som sköt ett skott som Oskar Lindblom styrde in – återigen i power play – efter bara 1.42 av tredje perioden.

Och det var Jensen som 7.18 in i slutperioden avslutade Brynäs upprullning av Djurgårdsförsvaret genom att göra 3–0 med ett dragskott – samt bidrog med en assist även vid Brynäs 4–0 mål kort därpå.

För Djurgården blev det här fjärde matchen för säsongen som Stockholmslaget nollas framåt.

Det blev också nionde förlusten på de tio senaste matcherna och ett tungt bakslag efter vinsten mot Frölunda hemma i torsdags där Djurgårdens importer hade lite av en islossning och där DIF:s spel andades en lyftning ur den tunga förlustgropen.

Men slarviga utvisningar i första perioden och ett Brynäs som har det passningsspel som Djurgården skulle vilja ha men inte är förmögna att få till just nusatt som en snösmocka i nyllet på gästerna den här lördagen också.

Tränaren Robert Ohlsson har en del att fundera på, om man säger så.