fredag 24 februari 2017

Länkar till TT-texter Brynäs vs Rögle 4-1

(Höjdpunkter från C-more finns HÄR)

Sju förluster på åtta matcher i januari. Sju raka vinster i februari. Vad var det som hände kan man undra.... jag tog ett snack med Linus Ölund om det och lite till för TTs räkning.

Länkar till den "längre" artikeln där Ölund är intervjuad finns här:

... på bland annat DN.se HÄR.... och på SvD:s sajt HÄR .... hos Metro också, där finns till och med byline vilket är kul, går även att läsa på UNT.se och på Correns hemsida.

Den korta skriven på slutsignal hittar jag ingenstans så den lägger jag ut här. Observerar att copyright för den delas av mig OCH TT och om någon vill plocka citat ska TT ha cred för dem:

***********

GÄVLE
Krislag i januari. Obesegrade i februari. På torsdagskvällen kom Brynäs sjunde raka seger när formstarka Rögle besegrades hemma i Gavlerinken (4–1).

Brynäs såg ut som ett stabilt topplag inför årsskiftet men åkte på en oväntad svacka och sjönk efter sju förluster på åtta matcher ner från andra till sjunde platsen i tabellen under årets första månad.
Vid månadsskiftet vände det och under februari har man istället radat upp vinster och klättrat uppåt i tabellen igen.
Mot Rögle var det ett matchstraff på David Åslin för checking from behind i mittenakten som öppnade för hemmalagets sjunde raka seger.
Det formstarka Ängelholmslaget kom med fem raka segrar till Gävle och höll sig tack vara en storspelande Anders Lindbäck länge kvar i matchen.
När Elias Fälth felaktigt visades ut för en hög klubba halvvägs in i matchen – en klubba som de facto en Röglespelare råkade vispa i en lagkamrats ansikte – lyfte Ludvig Rensfeldt in en retur till 1–1.
Det var upprörda känslor i Brynäsbåset där och då såklart.
Men kort därpå kom matchstraffet och det fem minuters power play där Brynäs kunde koppla greppet och utöka sin vinstrad.
David Åslins tackling mot Lukas Kilström bedömdes som en checking from behind och mindre än en minut efter att Rögleforwarden lämnat isen stod det 3–1 på resultattavlan.
En styrning av SHL:s skytteligaledare Kevin Clark gav 2–1 och bara en halv minut senare var det trean i skytteligan, Oskar Lindbloms, tur att knacka in pucken i röran framför Röglemålet (3–1).
När 19-åringen Linus Ölund fick koll på en flipprande puck och lyfte in sitt andra mål för kvällen  i början av tredje var både Rögles fina februarisvit och segerchanserna i matchen över.
För Brynäs – som har fått rejäl fart på målproduktionen och som har gjort nästan fem mål i snitt per match under februari – är det nu bara fyra måls målskillnad upp till fjärdeplatsen och därmed hemmaplansfördel i det kommande slutspelet.