fredag 10 mars 2017

Sjunde raka tog Djurgården till åttondelsfinal

(Matt Anderson sköt DIF till åttondelsfinal. Här fotad på Hovet tidigare i vinter. FOTO Johan Sahlén)

Karlskrona vann med 4-0 mot Örebro och Djurgården behövde minst två poäng för att behålla sin position som sista lag in i åttondelsfinalen.

Två poäng blev det och åttondelsfinal med, mot Färjestad efter ny stark insats av Adam Reideborn i målet, Linus Hultströms kanon från blå efter åtta minuter av första perioden och Matt Andersons dito efter 02.24 av spelet i förlängning.

Ska man dela ut pluspoäng för stil och inställning går dock den allra mest glittrande stjärnan till Linus Johansson som gav såväl retstickan som vinnarinställningen ett ansikte när han från första nedsläpp gick in för att störa nyckelspelare som Jimmie Ericsson. Och lyckades med det.

Greppet om Skellefteååforwardens visir i ett av de första gruffen var precis ett sånt tilltag som krävdes för att väga över matchen mentalt till Djurgårdens sida.

Skellefteå jagade ju en direktplats till kvartsfinalerna och motivation fanns så det räckte och blev över och med bara 2.31 kvar av tredje perioden kom kvitteringen, Pär Lindholm (framspelad av Jimmie Ericsson och Joakim Lindström ) noterades för målet. Just Lindström blev i och med den assisten poängkung i grundserien den här säsongen. (Kevin Clark, Brynäs blev skyttekund för övrigt)

Det sena målet tvingade nu fram Djurgårdens artonde! förlängningsspel. Övertidssegern är lagets tredje för säsongen (har ju blivit fem förluster på övertid, fyra straffvinster och sex strafförluster också).

I ett slutspel får man ju inga poäng, där ska det "endast" vinnas matcher och kan Djurgården bara få liiiite mer fart på målskyttet under ordinarie tid så kan det absolut bli avancemang till kvartsfinalerna. Och blir det oavgjort vid full tid så kanske DIF kan dra mental nytta av det faktum att man vunnit sina fyra senaste avgöranden efter ordinarie speltid.

Det fyra övertidsförlusterna kom i januari (en) och februari (tre stycken), Övertidsvinsterna har dock radats upp nu på slutet och är en del i den sju matcher långa segersviten (där Reideborn stått samtliga matcher)  som ser ut så här:

23/2 Luleå (b), vinst 2-1 e för. Lukas Vejdemo avgjorde 3.22 in i öt.
25/2 Örebro (h) vinst 2-0. Adam Reideborns andra nolla för säsongen.
1/3 Växjö (b), vinst på straffar 2-1. Matt Anderson avgjorde med sin fjärde straff i straffläggningen
3/3 Malmö (b) vinst 3-2 e förl Marcus Högström avgjorde efter 40 sekunder av förlängningen.
4/3 Malmö (h) vinst 4-0. Reideborns tredje nolla för säsongen.
7/3 Leksand (b) vinst 5-0. Reideborns fjärde nolla för säsongen. Micke Ahlén tvåmålsskytt.
9/3 Skellefteå (b) vinst 2-1 e för. Matt Anderson sköt hem bonuspinnen efter 2.24 av öt.

Jag gnällde ju senaste på att Adam inte uppmärksammades av klubben trots sin fjärde nolla men efter kvällens seger lyftes han fram i intervju på hemsidan. Bra!