torsdag 19 oktober 2017

"Det är mer vilja i grabbarna"

SSK:s nye huvudtränaren Ulf Lundberg debuterade i båset. Då kom säsongens första nolla i Scaniarinken där George Sörensen tog samtliga 26 skott.

Markus Persson gjorde 1-0 efter 15.25 av matchen, sedan dröjde det ända till 19.43 i tredje innan nästa mål föll då Jacob Spångberg kunde befästa segern med ett mål i tom kasse.

Båda målskyttarna satte sitt första Hockeyallsvenska mål för säsongen och båda gjorde det i sin comebackmatch. För SSK har var det här tredje segern - vara två vid full tid - på fyra matcher.

Länstidningen har en intervju med Lundberg där han  bland annat konstaterar att den största utmaningen var "Det är det här med att vara tänd men inte spänd". Han hade tryckt på modet hos spelarna som såklart blev otåliga när målen uteblev trots stor dominans i spelet.

Bland annat fick målvakten George Sörensen, som höll sin första nolla i SSK i en HA-match, stå sysslolös i över 14 minuter i andra perioden. I det läget ville Lundberg att  hans SSK skulle "våga spela" istället för att backa tillbaka. Låter rätt i mina öron i alla fall.

Den 22-årige dansken spelade 22 seriematcher i HA och en kvalmatch till direktkvalet med Almtuna förra säsongen. Höll ingen nolla då, så den här nollan är hans första i ett svenskt lag. Nu tog han 26 skott, 10 i första, fem i andra och elva skott i tredje perioden

"Vi har fått  en ny injektion i hela laget, det är mer vilja i grabbarna  nu och vi plockar mer skott det är skönt att se. Ulf har kommit in med en bra känsla, samma med (Dennis) Bozic så vi har en bra känsla i gruppen" säger SSK-keepern till klubbens hemsida.